Nuijaparlamentti 12.4: Konsensus vai kompromissi – kumpi on päätöksenteossa tärkeämpää?

On taitoa tulla toista vastaan ti 12.4. klo 18-19.30

Politiikka ja päätöksenteko ovat mahdollisuuksien taidetta. Myytit siitä, että päätöksenteossa ei olisi vaihtoehtoja tai ”päätös on tehtävä nyt heti”, eivät pidä paikkansa. Poliittinen päätöksenteko sisältää aina neuvottelun mahdollisuuden, jossa tärkeintä on tulla toista vastaan.

Klaara Tapper on valmistellut valtio-opin pro gradutyötään Ajatuspaja Alkion idättämössä, minkä rinnalla Tapperilla on kokemusta myös ylioppilaskuntapolitiikasta sekä Euroopan parlamentista ja valtioneuvostosta, jossa Tapper on työskennellyt erityisavustajana. Koska Tapperin työssä on kaikesta teoreettisuudestaan huolimatta paljon annettavaa päätöksenteon parissa työskenteleville, haluamme esitellä työn osana Iloisen päätöksenteon teemavuotta 2022.

Siis tervetuloa mukaan ti 12.4.klo 18 järjestettävään ”nuijaparlamenttiin”, jossa Klaara Tapper esittelee pro gradutyönsä keskeiset havainnot päätöksenteolle. Kommenttipuheenvuoron käyttää eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, jolla on pitkä kokemus päätöksenteosta, kompromisseista kuin myös konsensuksen hakemisesta. Tilaisuuden lopuksi on varattu aikaa yhteiselle keskustelulle sekä kysymyksille.

Ilmoittaudu mukaan jo nyt täällä. Tervetuloa! Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.