Materiaalit

Materiaalit

YMPÄRISTÖYRITTÄJYYDESTÄ

Ympäristöyrittäjä on erilaisia ympäristön- ja maisemanhoitoon liittyvien palveluiden tarjoaja. Yrittäjien tuottamia palveluja ovat esimerkiksi niittotyöt, maisemakasvien viljely, vesistöjen kunnostustyöt, rantojen niittotyöt, laidunaitojen rakentaminen, maisemalaidunnus.

Mitä muuta ympäristöyrittäjyys voisi sisältää? Tarjolla olevat palvelut voisivat sisältää järviruokorakentamista, pistoaitaelementtejä ja pienpuusta rakentamista, käsityömateriaalien keräystä (mm. tuohi, paju), vieraskasvien torjuntaa ym. Ympäristö- ja maisemanhoitoyrittäjyydeksi voidaan katsoa kuuluvan myös perinnerakentamisen palvelut.

Lue lisää ympäristön- ja maisemanhoidonpalveluista:

Luonnon- ja maisemanhoitoa taidolla

Maiseman tarina -opas maisemapalveluiden luomiseen

 

Tutustu muun muassa näihin sivustoihin palveluntarjoajista

laidunpankki.fi

Laidunpankista voit etsiä lisälaidunta tai laiduntajia maisemanhoitajiksi sekä tilojen tuotteita ja palveluja. Katso myös mitä alueen ympäristöyrittäjät tarjoavat; niittoa, vieraslajien torjuntaa, aidanrakennusta ym. Muista myös paimenlomat!

muikkusuomi.fi -> Pohjois-Karjala ->niittourakoitsijat

Muikku-Suomen kalatalouskeskusten yhteisiltä verkkosivuilta löydät urakoitsijoita mm. niittoon, ruoppaukseen, rantojen kunnostukseen ja raivaukseen tai kosteikkojen suunnitteluun.

metsakeskus.fi/metsaanfi-toimijat-kartalla

Metsäpalveluyrittäjiä voit etsiä Metsäkeskuksen ylläpitämästä Metsään.fi-toimijat kartalla -palvelusta.