Opintoaineistot

Opintoaineistot

Alla lyhyet kuvaukset verkko-opiston opintoaineistoista. Löydät kaikki  opintokokonaisuudet myös vasemmasta sivupalkista. Keskeisten teemojemme tuottamia sisältöjä kootaan sivustolle vähän kerrallaan.


 

Kylien kehittäminen

Maaseudun Sivistysliitolla on pitkät perinteet kyläkehittämistyössä. Tässä aineistossa kuvataan kehittämisen prosessia, työkaluja ja toimintakulttuuria sekä vaikuttamista kylätoiminnassa. Aineistoon pääset tästä.

Tarinatuvat

Tarinatupa-materiaaleissa on erilaisia kirjoittamisen kautta toteutettuja opintoaineistoja, joissa voidaan esimerkiksi muistella omaa elämänhistoriaa tai käydä läpi omaa elämänkaarta ohjatusti kirjoittamalla. Aineistossa käsitellään tarinallisuutta sekä ihmisen elämään vaikuttavia taustatekijöitä. Materiaaleja on tuotettu erilaisiiin opintoryhmiin käytettäväksi, mutta ne soveltuvat moniin eri tarkoituksiin. Aineistoihin pääset tästä.

Ihan Nurkan Takana

Ihan Nurkan Takana kokoaa yhteen oivaltavia  esimerkkejä 6–15 -vuotiaiden kanssa toteutetusta kulttuuri- ja lähiympäristökasvatuksesta.  Ympäri Suomen kerätyt hauskat ja käytännönläheiset mallit vaihtelevat syvällisistä projektista yhden tunnin tempauksiin. Nämä ovat toteutettavissa sellaisinaan tai sovellettavissa omaan työhön tai kulloiseenkin tilanteeseen sopiviksi.

Mallien kautta voit vahvistaa lasten ja nuorten osallisuutta omaan ympäristöönsä ja tukea monipuolisen ympäristösuhteen kehittymistä sekä ympäristöön liittyvää lukutaitoa. Aineistoon pääset tästä.

Elämää käsillä -hankkeen materiaalit

Kädentaidot ja luovuus kuuluvat elämään kunnosta tai iästä riippumatta. Elämää käsillä innostaa tekemiseen, nostaa osaamista esille, ja antaa välineitä kädentaitojen käytöstä erityisesti vapaaehtois- ja vertaisopintoryhmätoiminnassa. Hankkeen toimintaan kuuluvat kohderyhmän koulutusten lisäksi myös luovat kaupunkitapahtumat, näyttelyt ja työpajat. Hanke on tuottanut useita oppaita niihin liittyen. Eläkeliiton Elämää käsillä -hankkeen materiaalit soveltuvat kaikille kädentaidoista kiinnostuneille! Tutustu aineistoon tästä.

 

Array