Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjala

Hanke on päättynyt 31.8.2018.  Kiitos kaikille mukana olleille! Hankkeen materiaalit löydät Verkko-opistomme Materiaalipankista niiden valmistuttua. Lue tästä Kotoverkostoja maaseutualueille loppuraportti

Kiinnostavatko toiset kulttuurit? Mietityttääkö monikulttuurisuus?

Kotoverkostoja maaseutualueille -hankkeen tavoitteena on suunnitella ja järjestää yhdessä kylä- ja muiden yhdistysten kanssa leppoisia yhdessäolon tilaisuuksia, joissa paikalliset asukkaat ja maahanmuuttajataustaiset henkilöt voisivat tavata, tutustua, viettää aikaa yhdessä ja vaikkapa oppia jotain uutta toistensa elämästä ja kulttuurista. Hankkeessa on jo järjestetty lumipäivät Lieksassa ja Rantakylässä, irakilainen ruokailta Juuan Polvelassa (kuva), kansainvälinen työpaja Nurmeksen 4H-leirillä sekä kesäpäivä Jongunjoen Seuralassa yhteistyössä paikallisten kyläyhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Tutustu tästä kevään 2018 toimintaan!

Nyt etsimme lisää maaseudun toimijoita, joita kiinnostaa yhteisen toimintapäivän, vierailun, retken tai vaikkapa ruokaillan toteuttaminen! Ota Suviin yhteyttä, niin ideoidaan teitä kiinnostava teema ja siihen sopiva toteutus!

Hanke tukee myös paikallisten toimijoiden keskinäistä verkottumista vertaistuen, yhteisten suunnitelmien ja yhteisen toiminnan mahdollistamiseksi sekä tuottaa tietoa aiheeseen liittyen. Paikalliset ja alueelliset käytännöt, kokemukset ja ideat kootaan pieneksi oppaaksi, jota jaetaan mm. aiheesta kiinnostuneille maaseudun toimijoille.
Toimintaa toteutetaan maaseutualueiden yhdistysten, yhteisöjen ja yksittäisten asukkaiden kanssa Vaara-Karjalan Leaderin sekä Joensuun seudun Leaderin alueilla. Kaikille avoimia tilaisuuksia järjestetään yhteistyössä vastaanottokeskuksen asukkaiden ja muiden maahanmuuttajataustaisten henkilöiden ja toimijoiden kanssa. Hanke päättyy elokuussa 2018.

Tervetuloa mukaan!
Ota yhteyttä: Suvi Kaljunen, koulutussuunnittelija suvi.kaljunen@msl.fi 045 7731 0170