Tapahtumat

Vihreä Wales – opintomatka 16.-19.10.2017

– ILMOITTTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT –

Matkamme on kiertomatka läpi vehreän ja kuvankauniin Walesin ja sen luonnonpuistojen. Tutustumme kestävän kehityksen ratkaisuihin maalais- ja kyläympäristössä. Saamme ideoita ja toimintamalleja omiin projekteihimme ja opimme uutta.

Wales on maailman kolmanneksi edistynein maa kierrätyksen toteuttamisessa. Jätteestä kiertää jopa 62 %, kun vastaava luku on Suomessa 40 %. Walesin 2016 voimaan tullut ympäristölaki sitouttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan ja päästövähennystavoite on 80 % vuoteen 2050 mennessä. Laissa on säädöksiä myös luonnon monimuotoiseen säilyttämiseksi ja huomioimiseksi päätöksenteossa.

Tutustumiskohteina mm.

  • Bryn Elltyd Eco Guest House. Vierailu ekologisessa matkustajakodissa Bryn Elltydissä Snowdonian kansallispuiston alueella. http://www.ecoguesthouse.co.uk/.
  • Centre for Alternative Technology (Vaihtoehtoisen teknologian keskus) – kestävän kehityksen ratkaisuja monipuolisesti esittelevä koulutus- ja vierailukohde on Walesin suosituimpia matkailukohteita. www.cat.org.uk
  • Lammas Eco Village – ekokylä lammas.org.uk/
  • Fordhall Farmin tila www.fordhallfarm.com. Fordhall farm on Arthur Hollinsin 1929 perustama ja nykyään yhteisön omistama luomutila, joka on tehnyt uraauurtaavaa työtä mm. permakulttuurin periaatteita noudattamalla.
  • Snowdonian ja Pembrokeshiren luonnonpuistojen alue
  • Ekologiset ratkaisut paikallisissa kylissä ja kylien toimintaan tutustuminen, mm.  yhteisöpuutarhat ja hävikkiruokaravintola, kylätoiminta Walesissa
  • Luomu- ja yhteisömaatila Fordhall Farm  https://www.fordhallfarm.com/

Yöpymiset ja ruokailut teeman mukaisissa paikoissa mahdollisuuksien mukaan.

Kenelle: 5E kylät -vähähiiliset yhteisöt -hankkeen osallistujille ja  Pohjoisen Keski-Suomen, Leader Viisarin alueen toimijoille. Matkan ohjelma sopii kylätoimijoille, maaseutuyrittäjille ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta kiinnostuneille.

Matkan tiedot

Hintaan 350 € sisältyy lennot Iso-Britanniaan (Jyväskylä-Helsinki-Manchester) sekä majoitus ja liikkuminen paikan päällä ohjelman mukaan. Erillinen omakustanteinen ateriapaketti n. 90 €. Majoitus vähintään 2 hh, 1 hh lisämaksusta (ei mahdollinen kaikissa majoituksissa).

Matkustamme bussilla ja yövymme kolmessa eri paikassa. Ruokailut on sovittu matkan varrelle majoituspaikkoihin tai mahdollisuuksen mukaan teeman mukaisiin ravintoloihin  omakustanteisena ateriapakettina. Majoitukset ovat kahden tai useamman hengen huoneissa. Lisämaksusta 1 hh, jos majoituspaikassa se on mahdollista.

Matka-aikataulu:
16.10. Jyväskylä – Helsinki AY 574 klo 05.55 – 06.40
16.10. Helsinki – Manchester AY 933 klo 08.25 – 09.25
19.10. Manchester – Helsinki AY 938 klo 17.50 – 22.30
19.10 Helsinki – Jyväskylä AY 757 klo 23.40 – 00.25+1 = seuraava päivä
Ajat ovat paikallisaikoja ja annettu sitoumuksetta.

Pidätämme oikeudet muutoksiin matkaohjelmassa.

Lisätiedot
Niina Vuori, Maaseudun Sivistysliitto
niina.vuori@msl.fi, p. 040 774 9378

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätietoja:
niina.vuori@msl.fi/ p. 040 774 9378

Lataa matkan esite pdf-muodossa tästä >>