Uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut matkailuyrittäjille -työpaja 15.11. Kajaanissa

Ympäristö, Pohjois-Suomi, Koulutus, Työpaja

Tervetuloa työpajaan!

Energian hinnan nousu ja tarve energiaomavaraisuudelle ovat kiihdyttäneet kysyntää uusille ilmastoviisaille palveluille. Miten matkailuyritykset hyödyntävät uuden kysynnän? Voisiko omista luonnonvaroista, kainuulaisesta elämäntavasta ja yhteistyöstä löytyä ainekset?

Tervetuloa uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut -ideointityöpajaan tiistaina 15.11. kello 9-15.00. Työpaja on suunnattu erityisesti Kajaanin matkailualan yrityksille ja yrittäjille. Osallistuminen on maksutonta.

Mahdollisuutena on osallistua myös seuraavana päivänä Arctic Lakeland- Kainuu -hankkeen työpajaan, jossa kukin yritys edistää omaa Sustainable Travel Finland -ohjelmaansa.

Työpajojen fasilitaattorina toimii Visit Finland akatemiavalmentaja Kaisa Merilahti Ramboll Finland Oy:stä. Työpajat toteuttaa Oulujärvi Leaderin alueen kunnissa Maaseudun Sivistysliiton hallinnoima Ilmastoteoilla Elinvoimaa -hanke, sekä Arctic Lakeland -Kainuu -hanke.

Ohjelma:

Ideointityöpaja teemalla uudet ilmastoviisaat tuotteet ja palvelut alueellisesti tai toimialakohtaisesti. Tavoitteena on pohtia uusia, kestäviä tuote- ja toimintatapaideoita.

Aamukahvit 


Klo 9-11
– Alustus: Keinoja ilmastoviisaisiin tuotteisiin: energiansäästö, uudet toimintatavat, asiakkaiden mukaan ottaminen
– Yhteinen keskustelu: Mitkä ovat osallistujien tunnistamia haasteita ja mitkä ovat alueen vahvuuksia erityisesti ilmastoviisaiden tuotteiden kehittämiseen

Lounas

Klo 12-15 (iltapäiväkahvit ohjelman lomassa)
– Yhteinen ideointi: Mitä ilmastoviisaat tuotteet ja toimintatavat voisivat käytännössä olla kainuulaisessa matkailuyrityksessä?
– Työkalut kotiin: Hiilijalanjälkilaskurilla voi todentaa oman yrityksen lähtötilanteen, vinkkejä päästökompensointiin

Työpajat ovat ilmaisia eivätkä sido mihinkään. Tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä:

Iida Rainio

Projektikoordinaattori

040 482 9484 iida.rainio@msl.fi Lue lisää henkilöstä