Tapahtumat

Syötävän hyvä piha -suunnittelukurssi Karstulassa

KESKI-SUOMI. Miten suunnitellaan ekologinen, syötävää hyvää tuottava piha, iso tai pieni sellainen? Tule tutustumaan kotipihan suunnitteluun ja toteutukseen, sekä permakulttuurin perusteisiin. Kurssi soveltuu kaikille puutarhasta ja viljelystä kiinnostuneille. 

Permakulttuuri on rakennetun ympäristön suunnittelua luontoa kunnioittaen ja olemassaolevaa hyödyntäen (eng. permanent + culture, permaculture).

Perjantai 16.2. klo 14 – 20

  • Tutustutaan ekosysteemisiin pihoihin sekä suunnittelun periaatteisiin ja menetelmiin.
  • Suunnittelemme ja ideoimme yhdessä kurssilaisten pihoja oppimamme perusteella sekä jaamme omia kokemuksiamme. Ota siis mukaan kuvia pihastasi!

Kurssin toinen osa järjestetään myöhemmin keväällä sulan maan aikana huhti-toukokuussa (päivä tarkentuu myöhemmin), jolloin päästään tekemään käytännön töitä ja rakennetaan esim. kohopenkkejä ja kokeillaan biohiiletystä.

Opettajana kurssilla on ympäristöinsinööri, permakulttuurikouluttaja Mari Korhonen.

Osallistujien on myös mahdollista majoittua Karstulan evankelisella opistolla, tiedustelut keokarstula.fi, p. 014 525 2200

Kurssipaikan osoite: Kokkolantie 12
(Opistotie 12), 43500 KARSTULA

Kurssin hinta on 40 e / henkilö. Hinta sisältää opetuksen, materiaalit ja  työvälineet sekä pientä purtavaa. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti pohjoisen Keski-Suomen alueen (Leader Viisari) asukkaille. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa.

Ilmoittautumiset pe 9.2. mennessä nettilomakkeella tästä >>
Kurssille mahtuu 20 osallistujaa.
Lisätietoja: niina.vuori@msl.fi / p. 040 774 9378

Osallistumismaksu 40 € maksetaan tilisiirtona ke 14.2.2018 mennessä tilille Maaseudun Sivistysliitto FI 58 5541 2820 0200 15. Viesti maksuun: Syötävän hyvä piha + osallistujan nimi.

Lataa tulostettava esite >>

Tutustu permakulttuuriin:
Pohjoinen Permakulttuuri -blogi
Permakulttuuriyhdistys

 

Kurssin järjestää 5E kylät – vähähiiliset yhteisöt -hanke.

 

Lisätietoja:

Niina Vuori
p. 040 774 9378
niina.vuori@msl.fi
projektikoordinaattori
5E kylät – vähähiiliset yhteisöt -hanke

 

 

#hiiliviisas