Tapahtumat

Päivi Raivio Oulussa aiheena kaupunkiviljely

Taiteilija ja kaupunkimuotoilija Päivi Raivio puhuu kaupunkiviljelystä oululaisessa Kahvila Kiikussa keskiviikkona 6.4.2016.

Tunne+Tila Varkaudessa 2015. Kuva: Päivi Raivio

Tunne+Tila Varkaudessa 2015. Kuva: Päivi Raivio

Tilaisuudessa kuullaan tarkemmin alkukesällä Ouluun sijoittuvasta kiehtovasta Tunne+Tila -yhteisöteoksesta, jonka tavoitteena on mm. mahdollistaa yllättäviäkin kohtaamisia. Päivi Raivio on kiinnostunut välitilojen ja joutomaiden haltuunotoista taiteen keinoin. Hän on toteuttanut kaupunkipuutarha-ajatukseen nojaavia tilateoksia mm. Vuosaaressa ja tulevana kesänä Meri-Rastilassa osana Helsingin Kaupungin Lähiöprojektia.

Luento on ilmainen ja avoin kaikille. Kahvila Kiikussa on rajoitettu määrä paikkoja, joten mukaan mahtuvat ensin paikalle saapuneet jos tila tulee täyteen.

”Tunne+Tila on taiteilija/muotoilija Päivi Raivion paikkasidonnainen tilateos. Kaupunginteatterin viereen sijoittuva teos käsittelee taiteen ja kaupunkimuotoilun keinoin julkisen tilan käyttöä avaamalla oleskelulle, pysähtymiselle, kohtaamisille ja pienimuotoisille tapahtumille vapaan tilan. Teos luo paikalle väliaikaisen identiteetin, jonka keskiössä ovat tilassa toimivat ihmiset. Teoksessa hyödynnetään syötäviä kasveja, joita maistellaan pitkin kesää ja sadonkorjuujuhlassa elokuussa.”

www.paiviraivio.com
https://paikantuntu.fi/
https://tunnetila.paikantuntu.fi/

Luennon järjestää Taikapapu kaupunkiviljelykampanja, eli yhteistyössä Hyötykasviyhdistys Oulun alueosasto sekä Dodo ry