Tapahtumat

Paikan tuntu mukana Kirjamessuilla

Paikan tuntu – kohtaamisia unohdetuissa tiloissa -kirja

paikantuntu

Paikan tuntu -taidekirjaa esitellään Helsingin Kirjamessuilla 27.–30.10.2016 Maahenki-kustantamon osastolla 6e79. Kirjan hinta on messutarjouksena 30 €.

Kirjaa voi myös tilata kustantamosta: maahenki@msl.fi, puh. (09) 751 2020, www.maahenki.fi. Ovh 35 € + toimituskulut.

Toisen hylkäämä on toisen aarre. Paikan tuntu – kohtaamisia unohdetuissa tiloissa näyttää, kuinka hylätyistä paikoista ja joutomaasta tehdään taas näkyviä ja kulttuurisesti kiinnostavia kohteita. Myös väliaikaisilla tempauksilla voi käynnistää pysyviä muutoksia.

Kirjaan on koostettu kertomuksia kolmen vuoden ajalta ympäri Suomen toteutetuista väliaikaisista ja osallistavista ympäristötaideteoksista. Elämykselliset ja moniulotteiset teokset esittäytyvät kirjan sivuilla, ja taiteilijat kertovat tarinoita työstään, metodeistaan ja kohtaamisista matkan varrella.

Kirja näyttää, miten ympäristöön voi vaikuttaa taiteen keinoin ja miten taiteilijan rooli voi muuttua ajan hengessä.

Kirjassa esitellyt ympäristötaideteokset ja kulttuuriteot on toteutettu osana Paikan tuntu – paikan identiteetti -tapahtumien sarjaa.  Tutustu kolme vuotta kestäneeseen ja seitsemän laajaa teemaa sisältäneeseen hankkeeseen täällä. Katso myös taideteosten dokumentoinnit  YouTubessa.

Paikan tuntu -hankkeen toteuttaja ja kirjan julkaisija on Maaseudun Sivistysliitto. Kirjan ja taidetapahtumien tuotantoa ovat tukeneet Koneen Säätiö ja Keskitien Tukisäätiö.

Lehdistötiedote 26.10.2016.