Tapahtumat

Paikan tuntu -kirjan julkistamistilaisuus

paikantuntuTervetuloa Paikan tuntu. Kohtaamisia unohdetuissa tiloissa -kirjan julkistamistilaisuuteen keskiviikkona 26.10.2016 klo 11–13
elokuvateatteri Orioniin (os. Eerikinkatu 15, Helsinki).

Klo 11–12 lehdistötilaisuus
Kirjan tekijät ja Paikan tuntu -hankkeen taiteilijat esittelevät toteutettuja taideprojekteja ja kirjan sisältöä.

Klo 12–13 keskustelutilaisuus
Muistoja ja kokemuksia Paikan tuntu -hankkeen varrelta, välähdyksiä hankkeessa tuotetuista filmeistä.

 

 

Paikan tuntu – kohtaamisia unohdetuissa tiloissa -kirja

Toisen hylkäämä on toisen aarre. Paikan tuntu – kohtaamisia unohdetuissa tiloissa näyttää, kuinka hylätyistä paikoista ja joutomaasta tehdään taas näkyviä ja kulttuurisesti kiinnostavia kohteita. Myös väliaikaisilla tempauksilla voi käynnistää pysyviä muutoksia.

Kirjaan on koostettu kertomuksia kolmen vuoden ajalta ympäri Suomen toteutetuista väliaikaisista ja osallistavista ympäristötaideteoksista. Elämykselliset ja moniulotteiset teokset esittäytyvät kirjan sivuilla, ja taiteilijat kertovat tarinoita työstään, metodeistaan ja kohtaamisista matkan varrella.

Kirja näyttää, miten ympäristöön voi vaikuttaa taiteen keinoin ja miten taiteilijan rooli on muuttunut ajan hengessä.

Kirjassa esitellyt ympäristötaideteokset ja kulttuuriteot on toteutettu osana Paikan tuntu – paikan identiteetti -tapahtumien sarjaa.  Tutustu kolme vuotta kestäneeseen ja seitsemän laajaa teemaa sisältäneeseen hankkeeseen täällä. Katso myös taideteosten dokumentoinnit  YouTubessa.

Paikan tuntu -hankkeen toteuttaja ja kirjan julkaisija on Maaseudun Sivistysliitto. Kirjan ja taidetapahtumien tuotantoa ovat tukeneet Koneen Säätiö ja Keskitien Tukisäätiö.

Lehdistötiedote 26.10.2016.


Mistä kirjaa saa?

Kysy kirjaa kirjakaupoista tai tilaa se kustantamosta: maahenki@msl.fi, puh. (09) 751 2020, www.maahenki.fi. OVH on 35 €.

Julkistamistilaisuudessa kirjaa saa edullisesti 30 euron hintaan, samoin kuin Helsingin Kirjamessuilla 27.–30.10. Maahengen osastolla 6e79.