Tapahtumat

Nuori ja kotiseutu: Kaipuuta vai kipinää -webinaari

Webinaari järjestetään Teams-ympäristössä. Liity mukaan klikkaamalla tätä linkkiä.

Tää on mulle tärkee -hanke etsii yhdessä nuorten aikuisten kanssa uusia keinoja pitää suhde juurille elävänä. Luvassa on konkreettista tekemistä ja toimintaa nuorten ehdoilla, mutta sitä ennen haluamme nostaa #kotiseutupuhetta.

Tässä webinaarissa kysymme pohjoispohjalaisilta nuorilta aikuisilta itseltään, miltä kotiseutu näyttää ja mitä se heille merkitsee. Lisäksi pohditaan nuorten merkitystä kotikunnalle ja sen elinvoimalle.

Väitöskirjatutkija Marika Kettunen Oulun yliopiston Maantieteen tutkimusyksikön Aluekehityksen ja -politiikan tutkimusryhmästä nostaa esiin paikallisia ja nuorten näkökulmia aluekehitykseen yleisesti otsikolla “Onhan tämä sillain viihtyisä, mutta…”.

Nuoren aikuisen näkökulmaa webinaariin tuo Kuusamosta opintojen perässä Lontooseen muuttanut Erika Riekki. Lähes viisi vuotta ulkomailla on Erikan mukaan muuttanut suhdetta kotiseutuun monin tavoin. Mutta miten?

Entä miltä tämä kaikki näyttää kotikunnasta käsin? Nuorten aikuisten vaikutuksesta muun muassa kunnan elinvoimaan kertoo Hailuodon kunnan näkökulmasta kunnansihteeri Maarit Alikoski.

Webinaari järjestetään Teams-ympäristössä.
Pääset liittymään mukaan klikkaamalla tätä linkkiä.
Jos liityt matkapuhelimella, suosittelemme Teams-sovelluksen lataamista. Koneella voit liittyä myös selaimen kautta.
Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Koulutussuunnittelijamme Sofia päivystää teknisenä tukena keskiviikkona 13.5. klo 12.30 alkaen ja auttaa liittymisessä sofia.heininen@msl.fi, p. 0400 726 904

 

Lisätietoja:
Satu Himanen
projektikoordinaattori, Tää on mulle tärkee -hanke
satu.himanen@msl.fi

Lue lisää Tää on mulle tärkee -hankkeesta täältä.