Tapahtumat

Löydä ITE! -kesänäyttely Parkanossa

Parkanon keskusta
8.6.–31.8.2018

Tauno Vuorenniemen jänisveistos

Parkanon kaupungin keskustaan levittäytyy jälleen ITE-taidetta. Tänä kesänä esillä on Väinö Ojan, Tauno Vuorenniemen, Alpo Koivumäen, Anne Rainen, Markku Yli-Lankosken ja Veino Kuljun töitä. Näyttelyn suunnittelijana ja toteuttajana on jo seitsemättä kertaa Arto Tuominen, jonka mielestä Parkanon asemakaava ja maasto luovat mitä parhaimmat puitteet kesänäyttelylle.

Näyttelyn teemana on ”Löydä ITE!”. – Työt ovat nyt puistoissa ja paikoin hieman piilossa. Teokset ovat vähän edellisvuotisia pienempiä, mutta niitä on määrällisesti paljon aikaisempaa enemmän, kertoo Arto Tuominen.

Parkanosta ITE-taiteen kesäkaupunki

ITE-taide on saanut Parkanossa innostuneen palautteen niin paikallisilta kuin kesäasukkailta sekä matkailijoita. Parkanon kaupunki on päättänyt lähteä jalostamaan ideaa ja on juuri julistautunut ITE-taiteen kesäkaupungiksi. Luvassa on kesänäyttelyille jatkoa. Uutuutena otetaan tänä vuonna käyttöön ITE-mobiilireitti. Sovellus ohjaa kulkijan Kolmoskeskuksen teosten luota keskustan puistoihin ja kadunvarsille ja sieltä Viinikanjoen hienoon koskimaisemaan. Reitin lisäksi tarjolla on tietoa teoksista.

Tutustu reittiin mobiilikartan avulla lataamalla Nomadi-appsi sovelluskaupasta tai osoitteesta app.citynomadi.com. Selainta käyttäessä reittikartta löytyy osoitteesta: bit.ly/iteparkano.