Tapahtumat

Kursseja ympäristötöihin ja rakentamiseen

 

 

 

 

 

TILAISUUDET SIIRRETÄÄN MYÖHEMMÄKSI! Uudet ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin, seuraa ilmoittelua!

Yhteinen ympäristö -elinvoimaa ympäristöstä -hanke toteuttaa kursseja ja infotilaisuuksia ympäristötöihin ja rakentamiseen keväällä 2020.

Tervetuloa tutustumaan, oppimaan ja ideoimaan!

 • Rakentamista pienpuusta
  Ke 15.4. klo 13-18 ->Huom! Siirtyy alustavasti kesäkuulle! Polvijärven torilla
  Tervetuloa oppimaan ja ideoimaan mitä kaikkea voi tehdä pienpuusta! Raivattu ranka ja korjattu puu on hyvin hyödynnettävissä. Olisiko pienpuusta sinulle bisnestä? Päivän aikana tehdään yhdessä pistoaitaelementtejä sekä pieni katos.
 • Kiviaidan teon alkeet
  To 7.5. & ma 11.5. klo 15-19:30 Joensuun Noljakassa (Noljakankaari 51)
  Tervetuloa oppimaan perinteisen kiviaidan rakentamisen perusteet! Haaveiletko pihamaan koristeesta tai sopisiko kivityöt sinulle yritystoiminnaksi – tule tutustumaan! Aidan tekoon perehdyttää kivirakentamisen asiantuntija Allu Karttunen Liperistä. Kurssin aikana kunnostetaan yhdessä Noljakan lammaslaidunten kiviaitaa. Voit osallistua molempiin päiviin tai vain toiseen.
 • Rakentamista pienpuusta
  To 14.5. klo 13-18 Tohmajärven torilla
  Tervetuloa oppimaan ja ideoimaan mitä kaikkea voi tehdä pienpuusta! Raivattu ranka ja korjattu puu on hyvin hyödynnettävissä. Olisiko pienpuusta sinulle bisnestä? Päivän aikana tehdään yhdessä katos ja tutustutaan pistoaitaelementteihin.
 • Pärepäivä
  La 16.5. klo 10-15 Liperin Ahonkylässä (Nauvunkankaantie 17)
  Tervetuloa kokeilemaan pärehöyläystä ja -rakentamista! Millainen on hyvä pärepuu, mitä kaikkea päreestä voisi tehdä, tai tarvitsetko päreitä uuteen kattoon ja apua rakentamiseen – tule tutustumaan! Pärepäivän ohjaajina toimivat Ismo Varis ja Seppo Tahvanainen. Aamupäivässä päreen höyläystä ja iltapäivässä pärerakentamista.
 • Pistoaitaa ja pienpuuta
  Ti 19.5. klo 16 Salmenkylän nuorisoseurantalolla (Salmenkyläntie 75, Nurmes)
  Tervetuloa oppimaan ja ideoimaan mitä voi tehdä pienpuusta! Raivattu ranka ja korjattu puu on hyvin hyödynnettävissä. Oppisiko aidanteon, olisiko pienpuusta bisnestä? Illan aikana tehdään yhdessä pistoaitaa sekä pistoaitaelementtejä

Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia. Tarjolla kahvit, ideat ja opit sekä tietoa yrittäjyyteen. Olet tervetullut käymään paikalla tutustumassa pienemmänkin hetken. Ilmoittautumiset viimeistään n. viikkoa ennen kurssia: tanja.airaksinen@msl.fi/ 045 120 4259

Lisätietoja: msl.fi/yhteinenymparisto

Hanke on Maaseudun Sivistysliiton ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten/ ProAgria Itä-Suomen yhteishanke, ja se kehittää ympäristönhoitoon liittyvää yrittäjyyttä ja palvelutarjontaa Pohjois-Karjalan alueella. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.