Tapahtumat

Keskustakirjasto Oodin avajaisviikon ohjelman tuotannossa mukana myös MSL

 

Oodi, avajaiset, Hanna Brotherus, keskutakirjaston avajaiset

Oodi metsälle -tanssiteoksen kenraaliharjoitukset

 

Hanna Brotheruksen teoksen ytimessä on metsä, sivistys ja lukutaidon synty.

Peräti 207 esiintyjän ylisukupolvisessa joukossa nähdään ammattitanssijoita, ikäihmisiä eri puolilta Helsinkiä. Metsä on läsnä myös tanssijoiden paperista tehdyissä asuissa. “Metsä inspiroi ja suo lepopaikan. Metsä on luonnon kirjasto. Siellä lentävät linnut, siellä riehuu tuuli ja solisee puro, sen eliöstö ja kasvusto ovat juuri niin rikkaita kuin kansakin, joka toivotetaan keskustakirjastoon tervetulleeksi. Metsässä ja kirjastossa on vapaus kohdata omat ajatuksensa rauhassa sekä kunnioittaa tiedettä ja taidetta, viisautta ja kanssaihmisiä”, ohjaaja, koreografi Hanna Brotherus kertoo.

Oodi metsälle -teos nähdään kolmena iltana avajaisviikolla. Kaikille avoimet avajaiset ovat keskiviikkona 5.12. Osia teoksesta nähdään pienemmällä kokoonpanolla myös itsenäisyyspäivänä 6.12.2018, jolloin luvassa on erityisesti perheille suunnattua ohjelmaa. Esityksen ensi-ilta on 30.11. kutsuvierasavajaisissa.

Oodi metsälle -teoksen tiedot
Koreografia ja ohjaus: Hanna Brotherus
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Johannes Brotherus
Koreografin assistentti: Johanna Ikola
Visuaalinen suunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila ja Jonathan Maxwell
Tuotannon assistentti: Tara Nyman
Maskeeraus: Make Up For Ever Academy
Tuotanto: Hanna Brotherus Company

MSL ja Hanna Brotherus ovat järjestäneet vuosien 2017-2018 aikana ammattilaisten verkostoitumistapaamisia sekä tanssityöpajoja eri puolilla Suomea Keho – ainoa kotini maailmassa -teeman alla. Prosessissa koottiin halukkaita kokeilemaan uudenlaisia yhteistyömuotoja ja metodeja tanssin ja kehollisuuden kauttaYhteistyössä oli mukana myös tanssin aluekeskukset. Toimintaa tuki Keskitien Tukisäätiö.

Hanna Brotheruksen seuraava projekti on koreografia Espoon Kaupunginteatterissa esitettävään Suomen historia -näytelmään, jonka ensi-ilta on 13.2.2019. Tuolloin lavalla nähdään 15 ikäihmistä. Lisäksi Brotherus on juuri aloittanut vastaanoton Lääkärikeskus Aavan Virta-hyvinvointipalveluissa.

#oodimetsälle #oodihelsinki #mslfi #UPM #hannabrotherus 

Hanna Brotherus Company –kotisivut
Blogi, MSL: Hannan haastattelu marraskuun alussa
Keskustakirjasto Oodin avajaisviikon ohjelma

Facebook-tapahtumasivu

Lisätietoa: Helka Ketonen, kulttuurijohtaja, MSL