Tapahtumat

Kansalaisvaikuttamisen päivänä tapahtuu

MSL on kansalaisvaikuttajien kumppani ja yhteiskunnallinen kehittäjä. Ohjaamme, hoksautamme ja koulutamme. Tarjoamme jäsenjärjestöillemme pedagogista ja kulttuurista tukea sekä jaamme koulutusmateriaalia verkko-opistossamme.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä olemme monessa mukana! Lista täydentyy koko ajan.

 

Maahanmuuttoseminaari, Rovaniemi
Koulutussuunnittelija Suvi Kaljusen puheenvuoro vastaanottavasta maaseudusta ja kotoutumisesta pienissä kunnissa.

Osallisuustyöpaja, Liminka
Vanhuspalveluiden ja kotihoidon henkilöstö sekä paikalliset yhteisöt miettivät yhdessä miten voisivat tehdä yhteistyötä ja kehittää kotihoitoa.

ITE-taiteilijaa tapaamassa, Nokia
Maaseudun Sivistysliitto on yli kahdenkymmenen vuoden ajan kartoittanut omaehtoisia ITE-taiteen tekijöitä ja tuonut heitä esiin monenlaisin tavoin. Kansalaisvaikuttamisen päivänä toteutuu kyläreissu Nokialle ITE-taiteilijan Paula Huhtasen luokse. Retkelle osallistuvat Maaseudun Sivistysliitosta kulttuurijohtaja Helka Ketonen ja kulttuurituottaja Raija Kallioinen sekä Etnogaala-tapahtuman tuottaja Riitta Huttunen. Paula Huhtanen taiteineen tekee vastavierailun Helsinkiin joulukuussa Tuomaan markkinoille ja tammikuussa Etnogaalaan.

Kansallistalon kehittäminen, Ilomantsi
Kansallistalo on eräs merkittävimmistä rakennuksista Ilomantsin kirkonkylällä. Talo on entinen kunnantalo. Kansallistalon yritys- ja kulttuurikeskus -hankkeen tavoitteena on luoda kulttuurialan yrittäjyyttä, joka palvelee Ilomantsin eri tapahtumia ja tarjoaa matkailualalle uusia palveluja. Hankkeen toisena tavoitteena on uudistuvan yritystoiminnan ja matalan kynnyksen digitalisaation kautta edistää paikallista yritystoimintaa Ilomantsissa.

VTScape-videoiden julkistus, Viitasaari
Millä eri tavoilla nuorten ideoima ja vapaaehtoisesti pyörittämä VTScape-pakohuone on vaikuttanut Viitasaarella?
Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot Kyyjärvellä ja Viitasaarella -hankkeen tuottamat videot kertovat VTScapen tarinan. Katso videot >>

Karhufestivaalin videotallenteiden julkistus, Ilomantsi
Karhufestivaali Ilomantsissa on pärähdyttävä todistus siitä, miten luovuus kuuluu jokaiselle. Moottorisaha voi toimia taiturin kädessä kuin sivellin. Festivaaleilla kukoistaa yhteistyö, jossa yhdistykset, yhteisöt ja yritykset osallistuvat kotiseutunsa suurimman kulttuuritapahtuman toteutukseen. Videotallenteet julkaistaan MSL:n YouTube-kanavalla Karhufestivaalin soittolistalla.