Tapahtumat

ITE metsällä ja savannilla -näyttely

ITE metsällä ja savannilla -näyttely esittelee pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon luontoa ja eläimiä ITE-taiteilijoiden tulkintoina. Savannin eläimet saavat rinnalleen meidän luontomme tuttuja eläimiä ja myös hylkeenpyynti tuodaan teemana esiin Keski-Pohjanmaan maakuntamuseon omista kokoelmista.

Näyttely on Suomen Metsästysmuseon, ITE-museon ja Maaseudun Sivistysliiton yhteistuotantoa ja kuraattoriryhmänä toimivat Vesa Anttila, Elina Vuorimies ja Raija Kallioinen. Kesällä 2016 näyttely oli esillä Suomen Metsästysmuseossa ja veti siellä ennätysmäisesti yli 10.000 kävijää.

Näyttelyn avajaisia vietetään ITE-museossa retkeilyn merkeissä paistamalla makkaraa ja nauttimalla nokipannukahvit. Lohtajan partiolaiset kertovat toiminnastaan ja opastavat kävijöitä pienimuotoisten eränkävijätaitojen salaisuuksiin. Tilaisuus on torstaina 3.11.2016 klo 17–20 ITE-museossa Kokkolan museokorttelissa osoitteessa Pitkänsillankatu 28.

ITE metsällä ja savannilla
3.11.2016–26.2.2017
ITE-museo
Pitkänsillankatu 28, Kokkola

 


ITE-taide (lyhenne ITE, itse tehty elämä) on suomalaista nykykansantaidetta, arjen ympäristöissä syntyvää omaperäistä luovuutta. Maaseudun Sivistysliitto on kartoittanut ITE-taidetta 1990-luvun lopulta lähtien, julkaissut siitä kirjoja, esitellyt sitä sekä kotimaassa että kansainvälisissä yhteyksissä sekä kartuttanut laajan ITE-kokoelman.

ITE-museo on Kokkolan kaupungin ja Maaseudun Sivistysliiton ylläpitämä nykykansantaiteen museo. Sen päätehtävänä on suomalaisen nykykansantaiteen eli ITE-taiteen esitteleminen ja edistämienen. ITE-museon näyttelyiden ja ITE-kokoelman keskus on Kokkolassa. ITE-museo tuottaa myös suomalaisen ja kansainvälisen nykykansantaiteen ja outsider-taiteen kiertäviä näyttelyitä ja tapahtumia ns. liikkuvana museona.