Tapahtumat

ITE-kokoelman lahjoitusta juhlitaan päiväkahveilla Kokkolassa

Kaarina Staudinger-Loppukaarteen teoslahjoituksen vastaanotto
Keskiviikkona 10.10.2018 klo 11–13
Roosin talo, Pitkänsillankatu 39, Kokkola

Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen kokoelma karttuu Savonlinnassa asuneen Kaarina Staudinger-Loppukaarteen (1911–2013) teoksilla. Mystikoiden, visionäärien tai meediotaiteilijoiden joukkoon kuulunut taiteilija on esitelty lukuisissa näyttelyissä myös ITE-taiteen yhteydessä. ITE-kokoelma on deponoitu Kokkolaan K.H.Renlundin museoon, joka huolehtii teoksista ja teoslainoista.

Teoslahjoituksen merkeissä museo tarjoaa päiväkahvit Roosin talolla (Pitkänsillankatu 39). Tuolloin kaikilla on mahdollisuus tulla katsomaan lahjoitettuja teoksia ja keskustelemaan lahjoittajien kanssa. Jorma Staudinger pitää myös pienen esityksen taiteilijasta.

Lahjoitus koostuu 20 akvarellityöstä. Kokonaisuudessa painottuu 1980-luku, jolloin taiteilija oli luomisvoimaisimmillaan.

Teokset ovat Leena ja Jorma Staudingerin yksityiskokoelmasta. Lahjoittavat valitsivat lahjoituspäiväksi taiteilijan 107-vuotissyntymäpäivän. Kaarina Staudinger-Loppukaarre kuoli 102-vuotiaana vuonna 2013, ja hän maalasi elämänsä loppuun asti. Staudinger-Loppukaarteen soolonäyttely järjestettiin vuosien 2012–2013 vaihteessa K.H.Renlundin museossa.

Lue lahjoitusuutinen ja taiteilijan esittely.

Erkki Pirtolan esittely taiteilijasta ITEnet.fi-sivustolla.

LISÄTIETOJA
Elina Vuorimies, ITE-amanuenssi, p. 044 780 9478, elina.vuorimies@kokkola.fi