Tapahtumat

ITE kivikaudessa -taideleiri

Lataa veistoleirin esite tästä.

Kierikin kivikauden kylässä Yli-Iissä järjestetään taiteilija Kari Tykkyläisen johdolla kaikille avoin veistoleiri ITE-taiteilijoille. Teemana ovat moottorisahalla ja kaikilla muilla puun vuolemiseen sopivilla välineillä tehtävät ihmistä esittävät veistokset.  Osanottajilla on samalla mahdollisuus tehdä pajuveistoksia Maaseudun Sivistysliiton Hyvän mielen paikat -hankkeen kurssin avulla. ITE kivikaudessa -kurssi on avoinna yleisölle ma–ke 19.–21.6., ja sen päättää 21.6. huikea veistoskilpailu ja palkintojen jako.

Työt arvioidaan ammattitaiteilijoiden ja taidealan tuntijoiden toimesta. Kolmelle parhaalle tekijälle maksetaan rahapalkinto: 1) 600, 2) 400 ja 3) 200 euroa.

Kurssi toimii mestari–harrastaja -pohjalta, ja töistä yksi jää Kierikkiin, jonka ulkoalueella oli v. 2007 kehuttu ”ITE jokivarsilla” -näyttely.  Osanottajamaksu on 50 euroa, joka sisältää ilmaiset veistospuut ja sisäänpääsyn päärakennukseen, kivikauden kylän huoltorakennuksen käytön sosiaalitiloina ja polttopuita. Kurssin osanottajilla on mahdollisuus myydä tuotteitaan kurssin yhteydessä. Kierikin ravintolassa on päärakennuksen aukioloaikoina (kurssin aikana ma–ke) omakustanteinen lounasruokailu.

Kurssin osanottajat hankkivat ja tuovat itse turva-asut, työvälineet, omat vakuutukset ja majoituksen (ks. seuraava sivu). Veistospuut ovat valmiina kivikauden kylässä, jonne pääsee autolla, joskin autot on pysäköitävä alueen ulkopuolelle.

Ilmoittautumiset: viimeistään 29.5. mieluiten sähköpostilla os. asiakaspalvelu@kierikki.fi  tai  MSLn Hyvän mielen paikat –hankkeen koordinaattori riittajohanna.laitinen@msl.fi. Tiedustelut puhelimitse Leena Lehtinen, p. 040-5149 466 (lomalla 19.-31.4) tai Sami Viljanmaa, Kierikkikeskus p. 0400-277 877 tai Riitta-Johannna Laitinen, Maaseudun Sivistysliitto p. 0400-449816.

Kurssi järjestetään Kierikkikeskuksen, Kierikki ry:n ja Maaseudun Sivistysliiton yhteistyönä. Kurssia on tukenut Valto Pernun säätiö.

Kurssin sijaintipaikka:  Museo- ja tiedekeskus Luuppi/Kierikkikeskus, Pahkalantie 447, 91200 Yli-Ii