Tapahtumat

ITE käsillä -näyttely Oulussa

Käsityöpohjaista nykykansantaidetta
16.3.–27.8.2017
Pohjois-Pohjanmaan museo, Ainolanpolku 1, Oulu
Avoinna ti–pe 9–16, la–su 10–17, ma suljettu
Liput 6/4 €
Alle 18-vuotiaille vapaa sisäänpääsy

Johanna Sepän vapaavirkkausta. Kuva Minna Haveri.

ITE käsillä -näyttely Pohjois-Pohjanmaan museossa Oulussa on esillä koko kesän 27.8.2017 saakka. Näyttelyssä nähdään taiteilijana itseoppineiden oman tiensä kulkijoiden käsityöperustaisia teoksia eli ITE-käsityötä. Näyttelyn kuraattorina toimii taiteen tohtori, taidekasvattaja Minna Haveri.

Näyttely kuuluu Maaseudun Sivistysliiton ITE-käsityöhankkeeseen, joka tarjoaa virikkeitä käsityötekniikoiden rohkeaan, luovaan ja taiteelliseen käyttöön itseilmaisun välineenä. Näyttelyä täydentävä Minna Haverin Pehmeä taide -kirja nostaa esiin käsityöpohjaista ITE-taidetta, graffititaidetta ja nykytaidetta, jota tehdään erilaisin tekstiilityön tekniikoin. ITE käsillä -hanke on saanut tukea Kordelinin säätiöltä.

Lue lisää näyttelystä!

ITE-museo on Kokkolan kaupungin ja Maaseudun Sivistysliiton ylläpitämä nykykansantaiteen museo. Sen päätehtävänä on suomalaisen nykykansantaiteen eli ITE-taiteen esitteleminen ja edistäminen. Museon näyttelyiden ja ITE-kokoelman keskus on Kokkolassa. ITE-museo tuottaa myös suomalaisen ja kansainvälisen nykykansantaiteen ja outsider-taiteen kiertäviä näyttelyitä ja tapahtumia ns. liikkuvana museona ja tehden yhteistyötä muiden museoiden kanssa.