Tapahtumat

ITE käsillä -näyttely

Käsityöpohjaista nykykansantaidetta
13.5.–16.10.2016
ITE-museo, Pitkänsillankatu 28, Kokkola
Avoinna ti–su 11–16, to 11–18, ma suljettu
Liput 4/2/0 €
Torstaisin vapaa sisäänpääsy

 

ITE käsillä. Käsityöpohjaisen ITE-taiteen näyttely Kokkolassa ITE-museossa 2016.ITE käsillä -näyttely avautuu Kokkolassa ITE-museossa toukokuussa 2016. Näyttelyssä nähdään taiteilijana itseoppineiden oman tiensä kulkijoiden käsityöperustaisia teoksia eli ITE-käsityötä. Näyttelyn kuraattorina toimii taiteen tohtori, taidekasvattaja Minna Haveri.

Näyttely kuuluu Maaseudun Sivistysliiton ITE-käsityöhankkeeseen, joka tarjoaa virikkeitä käsityötekniikoiden rohkeaan, luovaan ja taiteelliseen käyttöön itseilmaisun välineenä. Näyttelyä täydentää kesäkuussa julkistettava Minna Haverin kirja Pehmeä taide nostaa esiin rinnatusten käsityöpohjaista ITE-taidetta ja nykytaidetta, jota tehdään erilaisin tekstiilityön tekniikoin. ITE käsillä -hanke on saanut tukea Kordelinin säätiöltä.

Lue lisää näyttelystä!

ITE-museo on Kokkolan kaupungin ja Maaseudun Sivistysliiton ylläpitämä nykykansantaiteen museo. Sen päätehtävänä on suomalaisen nykykansantaiteen eli ITE-taiteen esitteleminen ja edistäminen. Museon näyttelyiden ja ITE-kokoelman keskus on Kokkolassa. ITE-museo tuottaa myös suomalaisen ja kansainvälisen nykykansantaiteen ja outsider-taiteen kiertäviä näyttelyitä ja tapahtumia ns. liikkuvana museona.

***

Menikö överiksi?

Joskus käsityöinnostus karkaa käsistä ja kulkee omia polkujaan. Silloin syntyy paljon, isoa ja omalaatuista. Facebook-ryhmä Kässäöverit on foorumi, jossa voit jakaa käsityökokemuksia, kuvia ja linkkejä – tai ihmetellä muiden villejä luomuksia.

facebook

pinterest