Tapahtumat

ILO!LUMI, lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa

ILO!LUMI luo Ilomantsiin lumenveiston SM-kilpailun 19.–21.2.2021. Veistokisan teemana on kunnan nimen mukaisesti ILO.

Sarjoja on kolme: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Toiminnallisen sarjan veistosten täytyy soveltua lasten leikkeihin. Sään suosiessa kisassa syntyneet teokset ovat hyödynnettävissä ihmisten iloksi viikkojakin tapahtuman jälkeen.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Kilpailuun osallistuminen on maksullista, hintatiedot selviävät ilmoittautumisajan alkuun 2.1.2021 mennessä.

Tapahtuman suojelijoina toimivat Suomen vahvin nainen Salla Romo ja Suomen vahvin mies Mika Törrö. Kilpailun valvojana on kahdeksankertainen lumenveiston SM-mitalisti Veijo Oinonen.

ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi. Tuleva juhlavuosi juontaa vuonna 1721 solmitusta Uudenkaupungin rauhasta, jolloin Pohjois-Karjalan rajat alkoivat kokonaisuudessaan piirtyä kartalle. Juhlavuoden pääideana on tuoda esiin pohjoiskarjalaista hyvää ja hyveitä.

Kilpailun järjestää Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys yhdessä Suomen Ladun kanssa. Veistopaikka on Megrin Matkailu, Yliopistontie 4, Ilomantsi.

Lue lisää tapahtumasta:
www.ilolumi.fi
www.facebook.com/ILOLUMI

Lisätietoja:
Kisakoordinaattori Maarit Hämäläinen-Koljonen, 040 5795 957, maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi
Kisajohtaja Timo Reko, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi

Kuva: Perhepotretti. Teoksen tekijä ja kuvaaja: Veijo Oinonen.