Tapahtumat

Haastekampanja roskaantumista vastaan!

Roskat roskikseen – ei maahan!

Haastamme jokaisen suomalaisen keräämään vuoden 2018 aikana ainakin muutamia roskia maasta ja viemään ne roskikseen. Sekä tietenkin viemään omat roskansa niille varattuihin kierrätyspisteisiin ja roskiksiin.

Maaseudun Sivistysliitto otti tämän haasteen vastaan ja jatkaa sitä nyt eteenpäin “Vähintään 11 miljoonaa roskaa pois Suomesta!” – tapahtuman merkeissä, jonka Roskaliike järjestää täyttäessään huhtikuussa 18 vuotta.

Haaste sopii hyvin MSL:n ympäristösivistykselliseen toimintaan, jossa jokamiehen oikeuksien tiedostamisen lisäksi on ymmärrettävä myös jokamiehen vastuut.

 

 

 

 

Tiesitkö, että

  • muovikassin maatuminen kestää 250-450 vuotta
  • purukumin maatuminen kestää 5 vuotta
  • alumiinitölkin maatuminen kestää 200-500 vuotta
  • lasin maatuminen kestää miljoonia vuosia

 

Tuula-Maria Ahonen, Roska päivässä -liikkeen perustaja:

”Yhdessä 9- ja 12 vuotiaiden tyttärieni kanssa perustimme Roska päivässä- liikkeen, joka täyttää huhtikuussa 18 vuotta. Mukana on kaikenikäisiä ihmisiä kaikkialta Suomesta. Sekä keräämme että ennaltaehkäisemme roskia luovilla ideoilla ja kauneuden hengessä. Presidentti Niinistö on lähettänyt kannustavat tervehdyksensä sekä Suomi 100- Roskakävelyillemme että “Oma ympäristö kunniaan!”- Roskakävelyillemme. Presidentti Halonen kutsui minut Linnanjuhliin Roskaliikkeen merkeissä.”

Roskaliike on sydämen ja omantunnon liike, jäsenrekisteriä ei ole. Innostuneet pitävät päivittäin yhteyttä facebook- sivulla.

 

 

Array