Tapahtumat

Grey Cube -näyttelyt alkavat 2.6.2016

Grey Cube Galleriat 2016 taiteilijat kuvineen.

Grey Cube Gallerioiden 2016 taiteilijat.

Eläintarhan keinotekoiset maisemat ja tuotettu luontosuhde puhuttavat taiteilijoita

Kolmannen vuoden Grey Cube Gallerioiden näyttelyt kääntävät katseen kohti kulttuurisesti synnytettyä luontosuhdetta. Luonnontieteelliseen maailmankuvaan nojaava eläintarha tarjoaa kiehtovan viitekehyksen nykytaiteelle, jossa pureudutaan luontokokemusten välineellistyneisyyteen ja luontosuhteen kompleksisuuteen Antroposeenin kautena. Näyttelyiden luonto kohdataan tieteellisesti tuotetun tiedon, teknologian ja keinotekoisesti luotujen mielikuvien sekä ylläpidettyjen myyttien kautta. Luontokokemus on väistämättä tuotettu.


Grey Cube -näyttelyiden avajaiset to 2.6. klo 18-20. Tervetuloa!

Galleria 1. Eeva-Liisa Puhakka & Katrin Caspar: Whispers
Galleria 2. Päivi Allonen: Arctic Magnus Monotrema
Galleria 3. Gaia Carboni: Bear’s  Paradise

Grey Cube residenssiohjelma

Grey Cube -residenssitaiteilijoina Korkeasaaressa vuonna 2016 työskentelevät Sinna Virtanen, Felicia Honkasalo ja Akuliina Niemi. Näin kollektiivi kertoo työstään eläintarhassa:

”Paikkalähtöisen teoskokonaisuuden aihe ja lähtökohta on eläintarhaeläinten liikkuvuus Suomessa ja globaalisti. Kysymme: Miten ja miksi eläimet muuttavat ja matkustavat? Keitä odotetaan, etsitään ja kuljetetaan kaukaa? Hahmottamme eläinten liikkuvuutta taiteen näkökulmasta, karttojen ja tarinoiden avulla, johon kuvailemme erilaisin tekniikoin eläinten reitit, pienet kuin suuretkin. Kartat, jotka ovat lyyrisiä ja maalauksellisia kokonaisuuksia, kertovat eläinten muuttohistorioita ja miten ne risteytyvät, kytkeytyvät toisiinsa sekä ihmisen liikkeisiin.”

Kollektiiville on ominaista prosessinomainen ja tutkimuksellinen työskentely, jossa liikutaan myyttien, tieteellisen tiedon ja mielikuvituksen epäselvillä rajapinnoilla. Taiteilijat työskentelevät teatterin, aikataiteiden, kuvanveiston ja musiikin parissa.

Residenssitaiteilijoiden työskentelyä voi seurata heidän blogistaan: https://theirmovement.tumblr.com/