Tapahtumat

Etnogaala 2019 soi Tavastialla

Torstai 10.1.2019 klo 18
Tavastia-klubi, Urho Kekkosen katu 4, Helsinki

Suomen järjestyksessään toinen Etnogaala pidetään torstaina 10.1.2019 Tavastia-klubilla Helsingissä. Vuosittaisessa gaalassa palkitaan kansanmusiikin, maailmanmusiikin sekä kansantanssin kiinnostavia ja ansioituneita toimijoita. Yle välittää ja tallentaa tapahtumaa TV-, radio- ja nettikanavillaan.

Etnogaala on kansanmusiikin ja kansantanssin näköinen juhlailta: vähemmän puheita, enemmän livemusiikkia ja tanssia. Rock-pyhättönä tunnettu Tavastia muuntautuu kahden esiintymislavan rennoksi etnoklubiksi. Gaala on eräänlainen yhden illan festivaali, jossa vuorottelevat korkeatasoiset esitykset ja palkintojenjaot kahdella esiintymislavalla.

Yle striimaa gaalan suorana Yle Areenaan. Illan esiintyjistä nähdään myöhemmin keväällä kolme TV-ohjelmaa Yle Teemalla. Gaala lähetetään myös suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä. Ohjelmat ovat katseltavissa ja kuunneltavissa Yle Areenassa myös Suomen ulkopuolella.

Vuoden 2017 ensimmäinen Etnogaala oli suuri menestys. Tavastialla löivät kättä gaalan arvokas tunnelma sekä kansanmusiikin ja -tanssin rento meininki.  Katso taltiointi Yle Areenasta.

Etnogaalan palkintoehdokkaat on valittu.

Etnogaalan 2019 huikeat ehdokkaat on valittu. Tutustu ehdokkaisiin!

Etnogaalan ohjelma on julkistettu.

Monipuolisen ohjelman löydät täältä.

Etnogaalan lippuja myy Tiketti: liput ennakkoon 12–20 € ja ovelta 25 €, mikäli jäljellä.

Etnogaalan järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK). Gaalan yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Yle, Maailman musiikin keskus, Music Finland, Suomen Musiikintekijät, Tanssin Tiedotuskeskus, Suomen Nuorisoseurat, Folklandia ja Maaseudun Sivistysliitto, Muusikkojen liitto ja Suomen Kansanmusiikkiliitto.