Tapahtumat

CityTorppari tavattavissa Niinilahden kylätalolla

Kuvataiteilija Alma Peltola on Niinilahden CityTorppari. Tervetuloa tapaamaan viikolla 40!

Alma Peltola työskentelee CityTorpparina Niinilahden kylässä ja muuallakin Viitasaarella 2.-7.10.2017. Alma on kuvataiteilija ja kuvataidekasvatuksen opiskelija. ”Olen kiinnostunut ympäristötaiteesta ja ympäristön vaikutuksesta ihmiseen. Paikallishistoria ja elinympäristön vaikutus ihmiseen kiinnostavat minua myös”, Alma kertoo. Seuraa Alman CityTorppari-viikkoa sivulta: https://www.facebook.com/CityTorppari/. CityTorppari löytyy myös Instagramista, @citytorppari2017.

Tule tapaamaan Almaa perjantaina 6.10. Superperjantain lähitorille! Lähitori järjestetään klo 10-16 Viitasaaren torilla. Kurkkaa tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1855044781479132/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22null%22%7D

CITYTORPPARI-TOIMINNASTA:
CityTorppari on Maaseudun Sivistysliiton kehittämä yhteisöllisen ja osallistavan taiteen menetelmä, jolla lisätään maaseudun ja kaupungin välistä yhteistyötä sekä altistetaan ihmiset keskustelemaan ja oppimaan toinen toisiltaan, ympäristösivistyksen hengessä. Seudullista satoa -hankkeessa CityTorppariksi rekrytoidaan luovien alojen ammattilaisia tai opiskeljioita.

SUPERPERJANTAIN LÄHITORI:
CityTorpparimme Alma on mukana myös Superperjantain lähitorilla! Viitasaarella Keksintöjenviikolla vietetään koko Viitasaaren keskustan yhteistä tapahtumaa, Superperjantaita. Superperjantaina Viitasaaren torille nousee lähitori, jossa seudun tuotteet ja palvelut ovat helposti saatavilla. Maukkaita raaka-aineita, lähiruokaa, käsitöitä ja muuta mukavaa kotiin tai tuliaisiksi. Lähitorilla voit tutustua myös luonnonmukaisen maanparannusaineen, biohiilen valmistukseen ja kuulla, mitä hyvää biohiili tekee puutarhallesi.

SEUDULLISTA SATOA -HANKE:
Seudullista satoa on Maaseudun Sivistysliiton hanke, jossa löydetään ja esitellään keskisuomalaisen maaseudun tapoja elää, tehdä ja yrittää. Eri seutukuntien yritysten, yhdistysten ja yhteisöjen kanssa yhdessä suunnitelluissa ja toteutetuissa tapahtumissa halutaan esitellä muun muassa paikalliskulttuuria, lähiruokaa ja seudulla tehtyjä tuotteita. Hanketta on rahoitettu Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta: Eurooppa investoi maaseutualueisiin. https://msl.fi/seudullistasatoa/