Tapahtumat

Avointen ovien päivä ITE-museossa

ITE käsillä. Käsityöpohjaisen ITE-taiteen näyttely Kokkolassa ITE-museossa 2016.Perjantaina 13.5.2016 kello 11–18 ITE-museossa Kokkolassa avautuu kesänäyttely ITE käsillä. Avajaisia vietetään koko päivä kaikille avoimin ovin ja kahvipannu kuumana. Kukan ja Flooran päivän kunniaksi museolla voi osallistua lankaköynnösten tai räsykukkien tekoon vapaavirkaten tai villikirjoen. Tuotoksista syntyy Museokortteliin villikukkatarha.

ITE käsillä on käsityöpohjaisen nykykansantaiteen näyttely. Se kuuluu Maaseudun Sivistysliiton organisoimaan ITE-käsityöhankkeeseen, joka tarjoaa virikkeitä käsityötekniikoiden rohkeaan, luovaan ja taiteelliseen käyttöön itseilmaisun välineenä. Näyttelyssä nähdään taiteilijana itseoppineiden oman tien kulkijoiden käsityöperustaisia teoksia eli ITE-käsityötä. Näyttelyn kuraattorina toimii taiteen tohtori, taidekasvattaja Minna Haveri.

Valtakunnallisena Siivouspäivänä 28.5.2016 klo 10–14 pedapajassa Roosin pihapiirissä värkätään omintakeisia patalappuja ja osallistutaan Suureen patalappukilpailuun. Materiaalit ovat talon puolesta, mutta saa tuoda myös omia.

”Kirjan ja patalapun päivänä” 16.6. klo 13.00 Roosin talossa julkistetaan Suuren patalappukilpailun tulokset sekä Minna Haverin kirja Pehmeä taide. Kiehtova kirja esitelee erilaisilla tekstiilityön tekniikoilla tehtyä käsityöpohjaista ITE-taidetta ja nykytaidetta. Kahvipannu on kuumana Roosin talossa klo 11–18. Kannattaa myös tutustua Roosin talossa valloittavaan Syömään!-näyttelyyn. Kadun toisella puolella ITE-museossa on klo 15.00 Minna Haverin opastama kierros ITE käsillä -näyttelyssä.

ITE käsillä -hanke on saanut tukea Kordelinin säätiöltä.

Lue lisää ITE käsillä -näyttelystä.

ITE käsillä -näyttely
13.5.–16.10.2016
ITE-museo, Pitkänsillankatu 28, Kokkola
Avoinna ti–su 11–16, to 11–18, ma suljettu
Liput 4/2/0 €
Torstaisin vapaa sisäänpääsy