Ajankohtaista

Seudullista satoa -hanke hakee CityTorppareita tapahtumien yhteyteen Keski-Suomeen!

CityTorppari on Maaseudun Sivistysliiton kehittämä yhteisöllisen ja osallistavan taiteen menetelmä, jolla lisätään maaseudun ja kaupungin välistä yhteistyötä sekä altistetaan ihmiset keskustelemaan ja oppimaan toinen toisiltaan, ympäristösivistyksen hengessä. CityTorppariksi rekrytoidaan luovien alojen ammattilaisia tai opiskeljioita.


Haemme CityTorpparia Oittilan kylään Korpilahdelle, Jyväskylään

Oittilan kylästä on lähtöisin marraskuuryhmän kuvataiteilija Alvar Cawén, jonka jalanjäljissä järjestämme taide- ja kulttuurityöpajoihin sekä avoimiin tiloihin nojaavan tapahtuman 2.9.2017. Nyt etsimme tapahtumaa edeltävälle viikolle (viikko 35) CityTorpparia Oittilaan!

Mitä CityTorppari saa:
Mahdollisuuden elää viikon ajan osana virkeää kyläyhteisöä keskellä mitä kauneinta keskisuomalaista maalaismaisemaa. Kylässä on viehättäviä perinnetiloja ja rikas historia. Keskeisellä paikalla on aktiivisessa käytössä oleva kylätalo, joka on samalla posti, suoramyyntipiste, kahvila ja kauppa. CityTorppari pääsee myös tutustumaan Oittilaan Alvar Cawénin askelissa. Tarjoamme CityTorpparille majoituksen ja korvaamme matkakulut kotipaikan ja Oittilan välisille matkoille. Lisäksi maksamme palkkiona viikosta 500€.

Mitä CityTorpparilta odotetaan:
Avarakatseisuutta ja kykyä kohdata uusia ihmisiä sekä yhteisöjä heidän toimintansa keskellä. Kiinnostuneisuutta tarkastella itselleen uudenlaista elinympäristöä ja taitoja kertoa kokemastaan sosiaalisen median kanavia pitkin myös muulle maailmalle. Odotamme aktiivista osallistumista kylätoimintaan tapahtumaviikolla ja itse tapahtumassa. CityTorpparin toivotaan myös tekevän alansa taidetta vierailunsa aikana.

Hakuaika 24.7.2017 klo 16.00 saakka.

 

Haemme CityTorpparia Tarvaalan kylään, Saarijärvelle

Tarvaalan kylässä oppilaitoksilla on 150 vuotta vanhat juuret suomalaisen maatalouden ja luonnonvara-alojen opetuksen historiassa. Nykyään Tarvaalan oppilaitosten painotus on mitä ajankohtaisimmassa biotaloudessa ja sen kehittämisessä. Syyskuussa 2017 Tarvaalan juhlavuotta vietetään monipuolisen tapahtumaviikonlopun ja Seudullista satoa -lähitorin muodossa 8.-9.9.2017. Nyt haemme tapahtumaa edeltävälle viikolle (viikko 36) CityTorpparia Tarvaalaan!

Mitä CityTorppari saa:
Mahdollisuuden elää viikon ajan osana virkeää kyläyhteisöä ja biotalouskampusta. Oppilaitoksen pihapiirissä on tavattavissa opiskelijoita ympäri Suomea sekä kattava joukko erilaisia eläimiä. Tarvaalassa on ollut asutusta aina kivikaudelta lähtien, josta kertoo kylässä sijaitseva Kivikaudenkylä. Pitkän historiansa lisäksi Tarvaala on myös tulevaisuusorientoitunut kylä, joka sijaitsee vehreistä pelloista ja sinisistä järvistä muodostuvassa kauniissa maalaismaisemassa. Tarjoamme CityTorpparille majoituksen ja korvaamme matkakulut kotipaikan ja Tarvaalan välisille matkoille. Lisäksi maksamme palkkiona viikosta 500€.

Mitä CityTorpparilta odotetaan:
Avarakatseisuutta ja kykyä kohdata uusia ihmisiä sekä yhteisöjä heidän toimintansa keskellä. Kiinnostuneisuutta tarkastella itselleen uudenlaista elinympäristöä ja taitoja kertoa kokemastaan sosiaalisen median kanavia pitkin myös muulle maailmalle. Odotamme aktiivista osallistumista kylätoimintaan tapahtumaviikolla ja itse tapahtumassa. CityTorpparin toivotaan myös tekevän alansa taidetta vierailunsa aikana.

Hakuaika 26.7.2017 klo 16.00 saakka.

 

Haemme CityTorpparia viitasaarelaiseen kylään

Viitasaari on kaupunki järvien sylissä Pohjoisessa Keski-Suomessa, Viitasaarella. Järjestämme valtakunnallisen Keksintöjenviikon yhteydessä ”Superperjantain lähitorin” Viitasaaren torilla perjantaina 6.10.2017. Lähitorin lisäksi torilla on edustettuna myöhemmin valittava viitasaarelainen kylä. Nyt etsimme tapahtumaa edeltävälle viikolle (viikko 40) CityTorpparia Viitasaarelle.

Mitä CityTorppari saa:
Mahdollisuuden elää viikon ajan osana aitoa kyläyhteisöä maalaiskaupungin kyljessä. Lisäksi tarjolla on loistava mahdollisuus tutustua Keksintöjen viikkoon ja siellä esillä oleviin eri alojen innovaatioihin, perinteisten maalaismarkkinoiden järjestelyihin ja toritunnelmaan. Tarjoamme CityTorpparille majoituksen ja korvaamme matkakulut kotipaikan ja Viitasaaren välisille matkoille. Lisäksi maksamme palkkiona viikosta 500€.

Mitä CityTorpparilta odotetaan:
Avarakatseisuutta ja kykyä kohdata uusia ihmisiä sekä yhteisöjä heidän toimintansa keskellä. Kiinnostuneisuutta tarkastella itselleen uudenlaista elinympäristöä ja taitoja kertoa kokemastaan sosiaalisen median kanavia pitkin myös muulle maailmalle. Odotamme aktiivista osallistumista kylätoimintaan tapahtumaviikolla ja itse tapahtumassa. CityTorpparin toivotaan myös tekevän alansa taidetta vierailunsa aikana.

Hakuaika 15.8.2017 klo 16.00 saakka.

 

Haemme CityTorpparia Hankasalmelle

Hankasalmen museokylässä järjestetään joulumyyjäiset 2.12.2017. Museokylä on perinnerakennuksista muodostuva pihapiiri Hankasalmen keskustan tuntumassa. Harmaantuneet perinnerakennukset antavat idyllisen miljöön joulumyyjäisille, jossa suomalaiset jouluperinteet ja keskieurooppalaisten joulutorien tunnelmat kohtaavat. Nyt haemme tapahtumaa edeltävälle viikolle (viikko 48) CityTorpparia Hankasalmelle!

Mitä CityTorppari saa:
Mahdollisuuden elää viikon ajan keskisuomalaisessa maalaispitäjässä yhdessä paikallisten kanssa. Tapahtuma rakennetaan monien toimijoiden yhteistyönä, joten tutustuminen paikallisiin tapahtuu toiminnan keskiössä. Myyjäisten lisäksi pihapiiriin rakennetaan lapsille suunnattu tarinallinen joulupolku sekä erilaisia työpajoja. Joulukuinen viikko pitää sisällään pieniä perinteikkäitä elämyksiä vanhan tuvan suuren avotakan äärellä, joten nyt on kaikkien aikojen mahdollisuus kokea joulun tunnelmaa entisaikojen tapaan. Tarjoamme CityTorpparille majoituksen ja korvaamme matkakulut kotipaikan ja Hankasalmen välisille matkoille. Lisäksi maksamme palkkiona viikosta 500€.

Mitä CityTorpparilta odotetaan:
Avarakatseisuutta ja kykyä kohdata uusia ihmisiä sekä yhteisöjä heidän toimintansa keskellä. Kiinnostuneisuutta tarkastella itselleen uudenlaista elinympäristöä ja taitoja kertoa kokemastaan sosiaalisen median kanavia pitkin myös muulle maailmalle. Odotamme aktiivista osallistumista kylätoimintaan tapahtumaviikolla ja itse tapahtumassa. CityTorpparin toivotaan myös tekevän alansa taidetta vierailunsa aikana.

Hakuaika 10.10.2017 klo 16.00 saakka.

 

Lisätietoa CityTorppari-paikoista ja vapaamuotoiset hakemukset:

Jannina Lahti

projektikoordinaattori
Maaseudun sivistysliitto
Seudullista satoa -hanke
jannina.lahti@msl.fi
045 328 1888