Tekstit teräviksi -koulutus

Koulutus ja kehittäminen, Koulutus, Kurssi, Työpaja, Järjestötoimijoille, Kylille, Vaikuttajille
Musta kahvipannu ja kahvimuki, läppäri, silmälasit, sekä auki oleva kirjoitusvihko viltin päällä.

Tekstit teräviksi, kirjoitukset kirkkaiksi

Selkeät ja helppolukuiset tekstit palvelevat kaikkia lukijoita ja tehostavat viestinnän vaikuttavuutta. Erityisesti asiateksteissä kannattaa panostaa tekstinhuoltoon ja selkokielisyyteen.

Koulutuksen tavoitteena on harjoitella tuottamaan sujuvia ja kiinnostavia asiatekstejä, kuten esimerkiksi blogeja, tiedotteita, uutisia, mielipidekirjoituksia tai hankeraportteja. Toisena ja aivan yhtä tärkeänä tavoitteena on saada aikaan kirjoittamisen iloa ja vinkkejä alkuun pääsyyn ja tyhjän paperin kammon ylittämiseen.

Sisältö: Koulutuksessa käymme läpi, miten voit rakentaa hyvän asiatekstin ja päästä alkuun oman tekstin kanssa. Pureudumme tekstinhuollon perusteisiin: saat vinkkejä tekstin helppolukuisuuden lisäämiseen ja selkeään ilmaisuun. Harjoittelemme tekstin tuottamista ja tarjoamme myös mahdollisuuden saada palautetta omasta tekstistä.

Kenelle: Työssään tai vapaaehtoistehtävissään kirjoittaville

Toteutus: Koulutus voidaan toteuttaa etänä tai lähitoteutuksena, mahdollisuus myös Moodle-alustan käyttämiseen

Laajuus: Räätälöimme koulutuksen teidän tarpeisiinne. Vaihtoehtoina esimerkiksi

  • 2–4 tunnin koulutus, joka sisältää luennon ja pieniä harjoituksia. Koulutustilaisuuden jälkeen osallistujat voivat lähettää omat tekstinsä kouluttajan arvioitavaksi.
  • Kahdelle kerralle jaettu pidempi koulutus, esimerkiksi yhteensä 6 tuntia. Koulutuskertojen välissä on harjoitus, josta osallistujat saavat kouluttajan palautteen.