Ideakortteja ryhmille

ITE-taide, Koulutus ja kehittäminen, Taide, Työpaja, Yhteisökehittäminen, Yhteisötoimijoille

Voit käyttää taidelähtöisiä ideakortteja menetelminä omassa yhdistyksessäsi, harrastusryhmässäsi tai vapaaehtoistyössäsi. Korttisarjat ovat maksutta ladattavissa materiaalipankissamme.

Arjen luovuus -ideakortit

Kortit sisältävät vinkkejä ja kannustavat luoviin oivalluksiin ja tekoihin omassa arjen ympäristössä. Menetelmät kumpuavat taiteen eri aloilta ja ympäristön havainnoimisesta. Myös itseoppineet ITE-taiteilijat antavat innoittavia esimerkkejä. Kortit on toteutettu Maaseudun Sivistysliiton ja Eläkeliiton yhteistyönä, sisällön suunnittelijoina Raija Kallioinen ja Jussi Hietala. Lataa kortit käyttöösi materiaalipankistamme.

Canvalla omia kortteja tekemään

Voit ryhmäsi kanssa luoda itse uusia ideakortteja. Ilmainen Canva-ohjelma soveltuu mainiosti tarkoitukseen. Katso videoilta Maaseudun Sivistysliiton etäkurssina toteuttama koulutus, jolla Eläkeliiton ryhmä perehtyi omien korttien tekemiseen Canvalla. Kouluttajana videokurssilla on Leena Markiet.

ITE-kortit ikäihmisille

Näitä kortteja voit käyttää ikäihmisten ryhmätoiminnassa. ITE-taideteosten kuviin on liitetty vinkkejä keskustelun aiheiksi ja pieniksi tehtäviksi. Tutustu kortteihin materiaalipankissamme, josta voit ladata ne omaan käyttöösi.

Ota yhteyttä

Järjestämme myös Canvan käytön koulutuksia järjestöille ja ryhmille