Ajankohtaista

#tääonmulletärkee -kohdehakua jatketaan

Alle kolmekymppisille tärkeiden kohteiden etsiminen jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla vielä marraskuun puolella. #tääonmulletärkee -kohdehakuun ehtii ilmiantamaan kotiseudun kohteita, joiden toivoisi säilyvän, voivan hyvin ja kehittyvän jatkossakin.

Ilmiantaminen onnistuu Instagram-kuvapalvelussa, näppärällä sähköisellä lomakkeella tai osallistumalla etätyöpajaan.

 

Kohdehakuun on tullut jo joitakin ilmiantoja, mutta lisää mahtuu vielä. Yksi ilmiannetuista kohteista on Sievin frisbeegolfrata. Ilmiantajansa Iida Ojalan mukaan frisbeegolf on monen nuoren rento harrastus ja ajanviete. Sievin rata on kuitenkin päässyt heikkoon kuntoon, ja väyliä ja koreja olisi syytä uudistaa.

Nuoret pohjoispohjalaiset ovat vinkanneet kohdehakuun myös Ylivieskan Kasarmialueen, Kellon nuorisoseuran talon ja siellä järjestetyt nuokkarin illat, Oijärven vetouistelukilpailun, Kiviniemen sataman sekä Limingan Rantakylän lakkautetun koulun alueineen.

ETÄTYÖPAJA VIE KOTISEUTURETKELLE
Osa ilmiannoista on saatu syksyn aikana järjestettyjen etätyöpajojen kautta. #tääonmulletärkee -etätyöpaja vie pohjoispohjalaislähtöiset nuoret virtuaaliselle kotiseuturetkelle, jolla nostetaan esiin muistoja ja osallistujalle tärkeitä asioita kotiseudulta. Työpajan lopuksi voi halutessaan ilmiantaa oman tärkeän kohteensa mukaan hankkeeseen.

Opiskelijoiden ainejärjestöt, harrastusryhmät tai vaikka vanhat kaveriporukat voivat tilata noin tunnin kestoisen pajan itselleen. Mukaan tarvitaan vain mielenkiintoa – muu järjestyy hankkeen puolesta!

INNOSTA JA KANNUSTA!
Vaikuttaa siltä, että kohdehaku kiinnostaa nuoria aikuisia, mutta ilmiannon tekemiseen on monilla kynnys. Tää on mulle tärkee -hanke haastaakin myös ”entiset nuoret aikuiset” mukaan: kannustakaa omien verkostojenne alle kolmekymppisiä osallistumaan ja innostakaa ilmiantamaan jokin itselle tärkeä paikka kotiseudulta.

Ohjeet osallistumiseen löytyvät kohdehakusivulta.

Kohdehaun takana on Tää on mulle tärkee -hanke, joka etsii yhdessä pohjoispohjalaisten nuorten aikuisten kanssa keinoja pitää suhde kotiseudulle elävänä. Hanketta rahoittaa EU:n Maaseuturahasto.
Lue lisää hankkeesta!