Ajankohtaista

Kotiseututyötä nuoria kuuntelemalla – katso videot, lue blogi

Kuuntelemalla nuorta päästään sen äärelle, mikä hänelle on tärkeää ja merkityksellistä ja minkä asian eteen hän on valmis toimimaan.

Tänä keväänä käynnistynyt Tää on mulle tärkee -hanke kysyi juuriltaan lähteneiltä pohjoispohjalaisilta nuorilta ajatuksia kotiseudusta. Vastauksista syntyi #kotiseutupuhetta-videosarja, jossa nuoret aikuiset puhuvat kotiseudusta omalla äänellään. Kaksi ensimmäistä videota on julkaistu, ja lisää on luvassa eri puolilta maakuntaa.

Katso kaksi ensimmäistä videota:
Hanna Markkanen, Kempele
Erika Riekki, Kuusamo

Haastamme myös sinut mukaan: kerro ylpeästi, mistä olet kotoisin ja mitä kotiseutu sinulle merkitsee. Jaa video, kuva tai kerro aiheesta muutamalla sanalla sosiaalisessa mediassa. Muista häshtägit #kotiseutupuhetta ja #tääonmulletärkee !

Sitä parempi mitä enemmän nuorten ääni kuuluu
”Enemmän nuorten omaa ääntä kuuluviin, vähemmän aikuisten päsmäröintiä, ja alkaa tapahtua”. Näin voisi nuorten kuuntelemisen tärkeyden tiivistää opettaja Annika Mattilan blogitekstistä, jossa hän kuvailee kokemuksiaan Kyyjärven Nopolan koulun Nyt tapahtuu! -valinnaisainekurssista. Koulu järjesti kurssin yhteistyössä MSL:n Hyvän mielen teot -hankkeen kanssa, ja tavoitteena oli innostaa nuoria toimimaan ja vaikuttamaan yhteiseksi hyväksi.

Lue blogista lisää kurssin vastuuopettajana toimineen Annikan ajatuksia tuloksista ja yhteistyöstä.