Ajankohtaista

Pakopelistä löytyi nuorille vaikuttamisen avaimet

VTScape -pakopelistä on tullut viitasaarelaisten nuorten tapa vaikuttaa omaan paikkakuntaansa vapaaehtoistyöllä ja tuoda nuorten ääntä kuuluviin.

Maaliskuussa Hyvän mielen teot -hankkeessa aloitettu nuorten projekti on saavuttanut huiman suosion. Entiseen päiväkotiin rakennettu Pomon salaisuus -pakopeli houkutteli kesän aikana yli 200 kävijää. Peli on pyörinyt nuorten vapaaehtoistyön voimin ja on kävijöille täysin ilmainen. Yleisön pyynnöstä ja nuorten omasta innostuksesta peliaikoja on tarjolla myös syksylle. Myös uusi peli on suunnitteilla toiseen huoneeseen.

Kaikki mukana olevat nuoret kokevat, että heidän mahdollisuutensa vaikuttaa Viitasaaren asioihin ovat lisääntyneet.  Pelin rakentamisen aikana nuoret ovat tutustuneet kunnan eri toimijoihin ja toimintoihin, kuten tekniseen ja vapaa-aikatoimeen. Toimiminen käytännön asioiden ympärillä ja poissa virallisista raameista onkin rakentanut mutkattoman keskusteluyhteyden nuorten ja kunnan edustajien välille.

Nuorille ja asiakkaille tehtyjen kyselyjen mukaan pakopeli on tuonut kaupunkiin tekemistä, uuden palvelun, positiivista mielikuvaa ja näkyvyyttä sekä vaikuttamismahdollisuuksia nuorille.

Päiväkodin miljöö on herättänyt muitakin ideoita loppujenkin tyhjien tilojen hyödyntämisestä nuorten käyttöön. Neuvottelut kaupungin kanssa on käynnistetty.

 

Viitasaaren nuoret neuvottelevat vapaa-aikatoimen johtajan Jorma Rihton ja kehittämispäällikkö Heikki Vihavan kanssa vanhan päiväkodin tilojen saamisesta nuorten käyttöön.

 

Tutustu VTScape-pakopeliin Facebookissa @vtscape  ja Instagramissa @vtscape

Lue Suvi Osalan blogi pakopelistä.

 

Lisätietoja:

Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot -hanke

projektikoordinaattori Niina Vuori
p. 040 774 9378
niina.vuori@msl.fi

yhteisökehittäjä Suvi Osala
p. 0400 987 001
suvi.osala@msl.fi

Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot Kyyjärvellä ja Viitasaarella -hankkeessa tuodaan nuorten ääntä kuuluviin kohdekunnissa ja löydetään paikallisesti merkittäviä kehittämiskohteita. Nuorille tärkeitä asioita toteutetaan yhdessä nuorten kanssa, yhteiseksi hyväksi. Hankkeessa rakennetaan strategisia kumppanuuksia kuntien ja järjestöjen välille sekä tehdään vapaaehtoistyötä näkyväksi ja luodaan uusia tapoja olla mukana ja osallistua. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.