Ajankohtaista

Pomon salaisuus ja ISO KALA

VTScape – Viitasaaren ensimmäinen pakopeli

Viitasaaren nuorten ryhmä on helmikuusta asti rakentanut pakopeliä yhteisökehittäjä Suvi Osalan johdolla. Viikkojen jännittävä uurastus on kohta takana ja VTScape-pakohuoneiden ensimmäinen, “Pomon salaisuus” -nimeä kantava peli  avautuu yleisölle kesäkuun alkupuolella. Huone on auki koko kesän ja pelaaminen on maksutonta. Seuraa ilmoittelua ja aukioloaikoja tapahtumista.

VTScape-tiimin tunnelmista ja huoneen rakentamisesta voi lukea Suvin blogista >>

ISO KALA ui Kyyjärven satamaan heinäkuussa

Nopolan koulun 7. ja 8. -luokkien oppilaat ovat tehneet seitsemän pienoismallia ehdotukseksi Kyyjärven satamaan sijoitettavasta yhteisötaideteoksesta. Koululla teoksen ideointia ja pienoismallien tekoa ohjasi, heinäkuussa myös ison teoksen tekemistä ohjaamaan tuleva, yhteisötaiteilija Riitta Johanna Laitinen.

Teoksen teema ISO KALA liittyy kyyjärveläisille tärkeään Kyyjärveen, sen näkyväksi tekemiseen ja suojeluun. Teoksen myötä jatketaan viime kesänä aloitettua yhteisötaidetyöskentelyä ja luodaan viihtyisyyttä sataman alueelle.

Teoksen ja ehdotuksensa pohjaksi oppilaat miettivät, millaista tunnelmaa satamaan halusivat, millaista tunnetta teos ilmentäisi ja olisiko se esimerkiksi toiminnallinen, katseltava tai kosketeltava. Lisäksi he miettivät teokselleen sijoituspaikan. Pienoismallit ovat nyt kaikkien ihailtavissa Kyyjärven kirjastossa.

Yksi ehdotus ISO KALA -yhteisötaideteokseksi

 

Koolle kutsuttu, kyyjärveläisistä koostuva valintaraati valitsee ehdotuksista teoksen tai niiden yhdistelmän, joka toteutetaan satamaan Kyyjärvi-viikolla 8.-11.7. Laitisen johdolla.

Teoksen tekemiseen ja tekemisen seuraamiseen, ja kaikenlaiseen yhteisölliseen touhuamiseen, vaikkapa kahvinkeittoon, ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet vauvasta vaariin. Mukaan haastetaan yhdistyksiä, porukoita ja yksityishenkilöitä. Ilmoitamme tarkemmat työpaja-ajat kesäkuussa.

VTScape-pakohuone ja ISO KALA -projekti ovat osa Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot Kyyjärvellä ja Viitasaarella -hanketta.

Lisätietoja

Niina Vuori
projektikoordinaattori, Maaseudun Sivistysliitto
p. 040 774 9378
niina.vuori@msl.fi