Ajankohtaista

Missä viitasaarelaisnuori voi hengailla?

Miksi nuoret halutaan pois kauppojen eteisistä tai huoltoasemilta, mutta vanhukset saavat viettää niissä aikaa?  Esimerkiksi tähän kysymykseen pureudutaan Viitasaarella alkavassa Hyvän mielen teot -hankkeen viikkotoiminnassa.

Haapaniemen koululla viime vuoden lopulla pidetyssä Penkkikahvilassa selvitettiin viitasaarelaisnuorten näkemyksiä omasta kotikunnastaan. Vastauksissa korostuivat eri paikat monellakin tapaa. Nuorille tärkeitä ympäristöjä nuorisotilojen ja harrastuspaikkojen lisäksi ovat erilaiset liiketilat- ja rakennukset, joissa hengaillaan. Nuoret kokevat, että vapaan oleskelun paikkoja ei ole tarpeeksi, ne eivät ole riittävästi auki tai niissä ei saa olla. Lähdemmekin selvittämään, onko kyse seinistä vai enemmän luvasta näkyä ja kuulua eri ympäristöissä.

Vastauksena “ei ole mitään tekemistä” -kommenteille halutaan nostaa esiin myös Viitasaaren monipuoliset ja nuorilta paljon kiitosta saaneet liikunta-ja harrastusmahdollisuudet.