Ajankohtaista

Yhteisötaiteilija Maiju Räsänen vahvistaa nuorten osallisuutta Kyyjärvellä ja Viitasaarella

Yhteisöpedagogi (AMK) ja taidekasvattaja Maiju Räsänen on aloittanut työskentelyn yhteisötaiteilijana Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot -hankkeessa Kyyjärvellä ja Viitasaarella.

Maiju Räsänen

Maijun toimenkuvaan kuuluu viikottain kokoontuvien nuorten ryhmien toiminnan ohjaaminen molemmissa kunnissa. Viikkotoiminnassa nuoret vievät eteenpäin ja tekevät valitsemiaan, itselleen tärkeitä sekä paikallisesti ja yhteisöllisesti merkittäviä asioita. Tavoitteena on  myös saada nuorten ääni kuulumaan paremmin kuntien päätöksenteossa ja strategioissa sekä innostaa nuoria vapaaehtoistyöhön. 

Aiemmin  Maiju on työskennellyt muun muassa taidekasvatuksen parissa Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitassa, koulunuorisotyön kehittämishankkeessa Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluilla, yhteisötaideprojektissa kehitysvammaisten palvelukodissa sekä Bovallius-ammattiopistolla kuva- ja mediataiteen opiskelijoiden ohjaajana.

Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot Kyyjärvellä ja Viitasaarella -hanke kestää 31.7.2020 saakka ja sitä rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.