Ajankohtaista

Mitä nuori haluaa?

Sitä selvitetään, kun nuorten oma ääni ja tekeminen halutaan ottaa entistä vahvemmin osaksi kunnan toimintaa Kyyjärvellä ja Viitasaarella. Kunnat ovat pilottikohteina Maaseudun Sivistysliiton Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot -hankkeessa. Tavoitteena on yhdessä nuorten kanssa kehittää innostavia sisältöjä ja muotoja sille, miten nuori kotipaikkakunnallaan voi vaikuttaa omaan elämäänsä ja yhteiseen ympäristöön. Samalla kehitetään järjestöjen ja kuntien yhteistyön malleja sekä vahvistetaan paikallisesti merkittäviä asioita.

Kyyjärvellä  pohjatyötä on tehty jo kunnan yhteisöllisyysohjelman myötä. Kevään penkkikahviloissa kuntalaisilta kysyttiin, mikä Kyyjärvellä on hyvää ja mitä pitäisi kehittää. Kesällä toiveita vietiin käytäntöön satama-alueen kohentamisen ja pajuveistämisen muodossa. Syksyllä lähdetään viemään nuorilta tulleita ajatuksia käytäntöön. Viitasaarella toiminta aloitetaan kuulemalla nuorten kehittämisajatuksia ja konkreettinen tekeminen syntyy näiden toiveiden pohjalta.

Kuntien ja järjestöjen lisäksi tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat koulut, yritykset ja muut alueen toimijat. Nuorten viikoittaista toimintaa molemmissa kunnissa ohjaa yhteisötaiteilija.

Hyvän mielen teot, yhteiset talkoot -hanke käynnistyi elokuun alussa ja tositoimiin päästään syksyn kuluessa. Hankeaika jatkuu heinäkuun 2020 loppuun asti.

 

Lisätietoja

Niina Vuori
projektikoordinaattori
p. 040 774 9378
niina.vuori@msl.fi