Ajankohtaista

Oma arvokas juttu voi löytyä vaikka kurssilta

”Jokaisella pitäisi olla joku arvokas juttu, johon hän kohdistaa energiansa. Pahinta on jäädä makaamaan joutilaana ja katsoa telkkaria. Minun intohimoni on kirjoittaminen. Herään joka aamu aikaisin ja alan kirjoittamaan.” Kari Uusikylä, 72 v., luovuuden ja lahjakkuuden tutkija, Maaseudun Tulevaisuus 1/2018.

Jotta jokaisen olisi mahdollista löytää se oma arvokas juttunsa, johon kohdistaa energiansa, on meidän kokeiluhankkeessa ollut tarjolla hyvinkin erilaisia kursseja ja työpajoja. Niihin on voinut tulla kokeilemaan sitä, mikä voisi kiinnostaa juuri itseä. Kursseilla on ollut viimeisen kahden vuoden aikana lukuisia tähtioppilaita ja innokkaita osallistujia etsimässä omaa tietään. Toiset etsivät edelleen ominta juttuaan ja osallistuvat kurssilta toiselle. Aina on myös heitä, jotka löytävät jotain uutta elämäänsä jo ensimmäiseltä kurssilta.

Laatikkoviljelytyöpajoista on kastelun, maanmuokkaamisen ja huolenpidon seurauksena löytynyt uusi harrastus Joonakselle. Puunveistokurssilla ensi kertaa moottorisahaa käyttänyt nuori kirjoitti palautteeseen: ”Tätä lissää!” ja iloitsi, kun oma veistos oli mukana viikon pituisessa pop-up-näyttelyssä kunnantalon pihalla. Kia taas innostui jo Villit nuket -työpajojen esittelykerrasta niin, että valmisti nuket ennätysajassa ja osallistui Pohjois-Pohjanmaan museossa pidettyyn näyttelyyn nuorimpana osallistujana. Tässä muutama esimerkki siitä, mitä Hyvän mielen paikat -hankkeen kursseilla on saatu aikaan ja koettu.

Kiitos kunnat, Pudasjärvi, Pyhäjoki ja Tyrnävä, kumppanuudesta, se on mahdollistanut näiden kurssien järjestämisen ja monen oman tarinan syntymisen.

Lisää osallisuustarinoita julkaistaan pitkin vuotta 2018 – ne ovat todellakin odottamisen ja katsomisen arvoisia kaikki!

 

Hyvän mielen paikat -hankkeessa (2016-2018) on järjestetty huovutuskurssi, kaislakurssi, Villit nuket -työpajoja, värjäyskurssi luonnonväreillä, laatikkoviljelytyöpajoja, kekripukkikurssi, puunveistokursseja moottorisahalla,  pajunveistotyöpajoja, kaarnanveistokurssi, jäänveistokurssi, lumenveistokursseja, nuorten yrittäjyyskurssi, elokuvatyöpaja, kalastus- ja perhonsidontakurssi, skeittikurssi, graffitikurssi, DJ-kurssi, lyhtytyöpajoja ja draamakursseja.

Puunveistokurssilla, Hyvän mielen paikat, kuva Riitta Johanna Laitinen

Kaarnakurssilla Karhunpää -korua veistämässä, kuva Riitta Johanna Laitinen

Kaislakurssi, Hyvän mielen paikat, kuva Sonja Kinnunen