Toiminta

Ympäristötaide

Ympäristö- ja yhteisötaiteen piirissä pohdimme taiteen keinoin ihmisen suhdetta kaupunki- ja taajamaluontoon, rakennettuihin ympäristöihin sekä unohdettuihin paikkoihin. Toteutamme erilaisia näyttelyitä, festivaaleja ja monenlaisia tapahtumia usealla paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Toimimme verkostopohjaisesti sekä vahvasti yleisöjä osallistaen niin suunnittelu- kuin toteutusvaiheessakin. Kuvataiteilijoita, muusikoita, tanssijoita, muotoilijoita ja yhteisötaiteilijoita  on mukana tapahtumissa useita kymmeniä vuosittain.

Vuoden 2017 ohjelma on valmisteilla.

Lisätietoa: kulttuurijohtaja Helka Ketonen, helka.ketonen(at)msl.fi

facebooktwitteryoutubeinsta


Syötävä Puisto

Yhteisöllinen kaupunkiviljely- ja kulttuuritapahtumakeskus Mustikkamaan saaressa Helsingissä. Toiminta jatkuu myös kesällä 2017. Seuraa tarkempaa tapahtumaviestintää Facebookin kautta. Tervetuloa mukaan!

Toimintaa järjestetään toukokuusta syyskuuhun. Joka keskiviikko avoimet talkoot erilaisista teemoista, klo 17-19. Citytorppari  asuu alueella Juhannuksen jälkeen.

Yhteisöllinen, kaikille avoin syötävienkasvien puisto ja torppa Mustikkamaalla Helsingissä perustettiin kesällä 2014 osanan Paikan tuntu -tapahtumien sarjaa.  Katso video täältä.

Vuoden 2016 kesän ohjelmassa oli mm. ympäristökasvatuksellisia leirikouluja, keskiviikkoisin yleisötalkoita, erilaisia keskusteluita ja kohtaamisia, sieniviljelyä ja hunajatarhausta, yrttimaan ja perunapellon hoitoa, yms, yms. Kesän 2016 erikoisuutena olivat Citykanat, jotka saivat kesämökikseen pihatalon aitauksineen.Myös CityTorppari rekrytoitiin kesä-heinäkuussa kahdeksi viikoksi mukaan osallistumaan toimintaa. Tapahtumat suunniteltiin yhteistyössä mm. Kulosaaren Yhteiskoulun, Dodo ry:n, Lasten ja nuorten Puutarhayhdistyksen ja Korkeasaaren kanssa.

Lisätietoa: puiston koordinaattori Pinja Sipari,  pinja.sipari@gmail.com

facebookyoutubetwitterinsta


 Nurkan takana -verkkoaineisto

Nurkantakana.fi

Oivaltavia esimerkkejä 6–15 -vuotiaiden kanssa toteutettavaan kulttuuri- ja lähiympäristökasvatukseen. Pääset tästä linkistä suoraan verkkoaineistoon: nurkantakana.fi 

Aineisto on suunnitetu lasten ja nuorten ympäristösivistyksen edistämiseksi. Se sisältää kymmenen menetelmää, käytäntöä ja oivaltavaa esimerkkiä oppimisesta lähiympäristössä kokemuksen kautta. Käytännönläheiset, yhteiseen tekemiseen perustuvat mallit vahvistavat osallisuuden kokemusta ja tukevat monipuolisen ympäristösuhteen kehittymistä. Mallit on kohdennettu esi- ja peruskouluikäisten lasten parissa toimiville kasvattajille niin varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen kuin kerho- sekä harrastustoiminnankin kentällä.

Aineistossa huomioidaan erityisesti lähiympäristö, kulttuuriympäristöt sekä ympäristön kulttuuriset arvot ja merkitykset. Aineisto on toteutettu yhdessä Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Maaseudun Sivistysliiton kulttuuri- ja taidetuotannon kanssa. Olemme myös yhdessä tehneet Kulttuuriympäristösitoumuksen Sitoumus 2050, johon voit tutustua täällä. #sitoumus2050

Seuraa aktiivista viestintää ja ajatusten vaihtoa Facebookissa sekä eri some-kanavilla aihetunnisteella #kulttuuriympäristökasvatus