Teemat ja hankkeet

Keho, kosketus, kohtaaminen

Keho, kosketus ja kohtaaminen ovat lähtökohtina yhteistyössämme tanssija, koreografi Hanna Brotheruksen kanssa. Ytimessä on tanssi ja sen sallivuus jokaiselle iästä, sukupuolesta, ammatista, varallisuudesta, asemasta ja kansallisuudesta riippumatta.

KEHO – ainoa kotini maailmassa -hankkeessa 2017-2018 panostimme tanssitaiteilijoiden verkostoitumiseen ja yhteistyön kehittämiseen. Tapaamisia ja työpajoja on toteutettu Oulussa, Rovaniemellä, Kolarissa, Turussa ja Joensuussa yhteistyössä Hannan, MSL:n sekä tanssin aluekeskusten kanssa. Työskentelyllä rakennetaan siltoja taiteen ja kuntien välille kulttuurin ja hyvinvoinnin edistämiseksi. KEHO-tapaamisissa ja koulutuksissa on ollut mukana tanssijoita, sirkustaiteilijoita, läänintaiteilijoita, tutkijoita, teatterialan ammattilaisia ja kulttuurialan tuottajia.

Keskustakirjasto Oodin avajaisissa 2018 olimme mukana toteuttamassa Oodi metsälle -tanssitapahtumaa, johon osallistui yli 200 eri-ikäistä esiintyjää 8-92 vuoden ikähaarukasta.

Tanssillinen toiminta jatkuu myös 2019. Hankerahoituksia valmistellaan ja uusia sisältöjä tuotetaan.

 

Silmiin katsominen, kuunteleminen ja kiinnostuminen toisesta – hengittäminen, läsnäolo ja kosketus. Siinä tanssitaiteilija Hanna Brotheruksen metodin lähtökohta. Maaseudun Sivistysliiton tuottamissa ja Hanna Brotheruksen vetämissä KEHO-työpajoissa on haettu ammattitanssijoille mahdollisuuksia työskennellä yhteisöissä ja kunnissa.

Lue lisää, linkki

Blogi, linkki

Facebook, linkki