Teemat ja hankkeet

Keho, kosketus, kohtaaminen

Keho, kosketus ja kohtaaminen ovat lähtökohtina yhteistyössämme tanssija, koreografi Hanna Brotheruksen kanssa. Ytimessä on tanssi ja sen sallivuus jokaiselle iästä, sukupuolesta, ammatista, varallisuudesta, asemasta ja kansallisuudesta riippumatta.

KEHO – ainoa kotini maailmassa -hankkeessa 2017-2018 panostimme tanssitaiteilijoiden verkostoitumiseen ja yhteistyön kehittämiseen. Tapaamisia ja työpajoja on toteutettu Oulussa, Rovaniemellä, Kolarissa, Turussa ja Joensuussa yhteistyössä Hannan, MSL:n sekä tanssin aluekeskusten kanssa. Työskentelyllä rakennetaan siltoja taiteen ja kuntien välille kulttuurin ja hyvinvoinnin edistämiseksi. KEHO-tapaamisissa ja koulutuksissa on ollut mukana tanssijoita, sirkustaiteilijoita, läänintaiteilijoita, tutkijoita, teatterialan ammattilaisia ja kulttuurialan tuottajia.

Keskustakirjasto Oodin avajaisissa 2018 olimme mukana toteuttamassa Oodi metsälle -tanssitapahtumaa, johon osallistui yli 200 eri-ikäistä esiintyjää 8-92 vuoden ikähaarukasta.

Vuonna 2019-2020 Hanna Brotherus Company (HBC) toteutti yhdessä Maaseudun Sivistysliiton ja Eläkeliiton kanssa ylisukupolvisen tanssielokuvan MEN, sekä tanssielokuvan tekemisestä kertovan videodokumentin “Kun mieheen koskee“. Tanssiteos harjoiteltiin loka-marraskuussa Helsingissä 2019. Videon tuotanto sai taloudellista tukea Keskitien Säätiöltä.

Lue lisää tanssielokuvan tekoprosessista, linkki.

 

Silmiin katsominen, kuunteleminen ja kiinnostuminen toisesta – hengittäminen, läsnäolo ja kosketus. Siinä tanssitaiteilija Hanna Brotheruksen metodin lähtökohta. Maaseudun Sivistysliiton tuottamissa ja Hanna Brotheruksen vetämissä KEHO-työpajoissa on haettu ammattitanssijoille mahdollisuuksia työskennellä yhteisöissä ja kunnissa.

Lue lisää, linkki

Blogi, linkki

Facebook, linkki