Teemat ja hankkeet

Karhufestivaali

www.karhufestivaali.fi

Tutustu Karhufestivaalin omaan kotisivuun. Sieltä löydät ohjeita veistäjille, tietoa yleisölle, festivaalin tiedotteet, ohjelman valmistelun etenemisen ja kuvavälähdyksiä aikaisemmista festivaaleista.

Esittelyjä löytyy myös englanniksi.

Metsän kansaa – Karhufestivaali 2017

Neljänsiä Karhufestivaaleja vietetään Ilomantsissa poikkeuksellisesti viikkoa myöhemmin kuin aikaisempina vuosina, nyt siis 24.-26.8.2017. Tapahtuman ytimenä on karhunveiston maailmanmestaruuskilpailut. Festivaalin yhteydessä juhlitaan myös satavuotista Suomea Luonnonpäivän ja Syödään yhdessä -teemojen ja runsaiden paikalliskulttuurin antimien myötä. Myös juhlavuoden teemat Koko Suomi tanssii ja ikäihmiset huomioiva Koko Suomi kiittää -teemat nostetaan festivaaleilla esiin.

Tapahtuman ohjelma päivittyy Karhufestivaalien kotisivulle.

Karhufestivaali pähkinänkuoressa

Karhufestivaali on Suomen itäisin kulttuurifestivaali, jota vietetään Ilomantsissa karhunmetsästyskauden alkaessa elokuussa. Tapahtuman ytimen muodostavat puunveisto ja karhuun liittyvät kulttuuriperinteet.

Tiheätunnelmaisessa tapahtumassa kohtaavat toisensa itseoppineet veistäjämestarit, vasta-alkajat ja  ammattikuvanveistäjät. Ohjelmassa on työnäytöksiä, workshopeja, veistokilpailuja ja kulttuuriohjelmaa.

Veistäjien sahat kuorivat pölkyistä esiin karhuja ja muita metsäneläimiä. Vuosi vuodelta veistoksista kasvaa kirkonkylän miljööseen levittyvä puuveistospuisto Tuhannen karhun maa.

Lisää tietoa: Kulttuurituottaja Raija Kallioinen, raija.kallioinen(at)msl.fi