Maaseudun Sivistysliitto

Ajatuspaja Alkio

Katsotaan yhdessä tulevaisuuteen

Ajatuspaja Alkio on ihmisten ja ajatusten kokoontumispiste. Yhteiskunnan rakentamiseen tarvitaan havaintoja, kysymyksiä, tutkimista, kritiikkiä, vastauksia, ideoita – tarvitaan ajatuksia. Niitä tarvitsevat aktiiviset politiikan toimijat kuten myös muut kansalaiset. Ajatuksista jalostuu politiikkaa: punnittuun tietoon perustuvaa pitkäjänteistä työtä meidän kaikkien hyväksi.

Tuotamme käyttökelpoista tietoa päätöksentekijöiden hyödynnettäväksi. Edistämme ihmisten osallisuutta yhteisöissään ja yhteiskunnassa. Vältämme poliittista jargonia. Puhumme politiikasta suoraan ja selkeästi suomeksi. Katseemme yltää aina vähintään kymmenen vuoden päähän. Tulevaisuus on täällä jo: siksi keskitymme erityisesti nuoriin.

Juuremme ovat alkiolaisessa ajattelussa. Kestävyys, kohtuullisuus ja inhimillinen kehitys ovat meille tärkeitä arvoja. Ajatustenvaihdossa ja yhteistoiminnassa olemme avoimia kaikkiin suuntiin.

Ajatuspaja Alkio on Maaseudun Sivistysliiton yksikkö, joka toimii uusien ajatusten ja toimintatapojen kehittämönä yhteistyössä jäsenjärjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Alkio luo verkostoja ja kutsuu ihmisiä vuorovaikutukseen. Se toteuttaa osallisuutta tukevia hankkeita sekä omia tietoon ja sen soveltamiseen ja jakamiseen liittyviä projekteja.

Ajatuspaja Alkion ajankohtaiset kuulumiset päivittyvät Maaseudun Sivistysliiton blogiin.

Yhteystiedot

Pauliina Maukonen
tutkimuskoordinaattori
Ajatuspaja Alkio
p. 050 573 5353
pauliina.maukonen@msl.fi

Käyntiosoite:
Yliopistonkatu 17 B
40100 Jyväskylä

Pauliina Maukonen toimii Ajatuspaja Alkion tutkimuskoordinaattorina.