Yleisölle

Yleisölle

Herkkutatin keräämisen maailmanmestaruuskisat pidettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2008 Joensuun Kiihtelysvaarassa. Tällöin kisoissa oli yksilösarja. Vuonna 2009 yksilösarjan lisäksi mukana oli joukkuesarja ja vuoden 2010 kisoissa oli kolme sarjaa; yksilö-, joukkue ja nuorisosarja (alle 18-vuotiaille).

Kisoissa kilpaillaan siitä, kuka kerää eniten I ja II luokan herkkutatteja. Kilpailuaika on kaksi tuntia. Kolmosluokan tatteja tai muita sieniä ei hyväksytä. Vuonna 2013 toiseksi kisasieneksi otettiin kantarelli, ja se on tänäkin vuonna mukana omassa kilpailusarjassaan.

Kilpailualue pysyy visusti salaisuutena lähtöhetkeen saakka. Järjestäjät huolehtivat kuljetuksesta kilpailualueelle ja takaisin kisakeskukseen. Kisakeskuksena toimii Heinävaaran koulun alue, jossa perheelle riittää puhaa kylätapahtuman merkeissä.

Kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen kerätyn tattimäärän (kg) mukaan. Kilpailuun hyväksytään sallistussa ajassa, sallitulta alueelta kerätyt tatit. Kilpailu sopii niin ammattilaisille, harrastajille kuin sienestämisestä ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille.

Varsinaista tattituntemusta ei kilpailussa tarvita, sillä kilpailutuomarit luokittelevat tatit.

Yhteyshenkilöt

Katariina Ahlholm, ahlholmk@gmail.com &
Jouni Simonen, jouni.simonen@mmtatti.fi

Heinävaarassa tavataan!