Kisaajille

Säännöt

1. Järjestäjä

Kilpailun järjestää:
Tattikarnevaali-yhdistys ry
Mäkeläntie 2
82110 Heinävaara

2. Kilpailusarjat

Sarja I: Herkkutattisarja, henkilökohtainen kisa
Ikäraja 18 vuotta.

Sarja II: Herkkutattisarja, joukkuekisa
3 henkilön joukkue. Ei ikärajaa, joukkueessa oltava vähintään yksi täysi-ikäinen osallistuja.

Sarja III: Dalla Vallen perhesarja

Joukkue koostuu perheestä, jossa 1-2 aikuista ja 1-4 lasta.

3. Kerättävät sienet

Henkilökohtainensarja I : Herkkutatti I ja II -luokat. Kolmosluokan tatteja ja muita sieniä ei hyväksytä.

Joukkuesarja II: Herkkutatti I ja II -luokat. Kolmosluokan tatteja ja muita sieniä ei hyväksytä.

Sarja III: Dalla Vallen perhesarja: herkkutatti, kantarelli, mustatorvisieni, haaparousku ja kangasrousku, I ja II -luokat. Muita sieniä ei hyväksytä. Sienten tulee olla metsässä puhdistettuja.

4. Keräysastia ja muu varustus

Kilpailijoilla voi olla omat keräysastiat. Astioita on myös saatavilla kilpailupaikalla. Suosittelemme perhesarjaan osallistujille eri astioita rouskuille ja muille kisasienille. Kilpailijalla tulee olla kisan aikana mukana puhelin turvallisuussyistä.

5. Kilpailuaika

Maastoon lähtö tapahtuu kilpailupaikalta.  Ennen lähtöä kilpailijoiden on ilmoittauduttava lähtöpaikalla kilpailunumeron ja kartan jakoa varten. Ilmoittautuminen on kello 8-9. Lähtö maastoon 9.15

Keräilyaika on noin 2 (kaksi) tuntia.

6. Kilpailupaikka

Kilpailualue sijaitsee Joensuun Heinävaarassa tai jossain Joensuun maaseutualueella. Kilpailun järjestäjä määrittelee kilpailupaikan tarkemmin myöhemmin tulossa olevan sienisadon perusteella. Järjestäjien päättämä kilpailupaikka pidetään salassa kilpailupäivään saakka.

7. Voittajan valinta ja palkinnot

Sarjat I ja II: Kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen kerätyn tattimäärän (kg) mukaan, hyväksyttyinä sieninä I ja II -luokan herkkutatit. Kilpailuun hyväksytään sallitussa ajassa, sallitulta alueelta kerätyt tatit. Kilpailutuomarit luokittelevat tatit.

Sarja III, Dalla Vallen perhesarja: Kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen kerätyn sienisaaliin (kg) mukaan, hyväksyttyinä sieninä herkkutatti, kantarelli, mustatorvisieni, haaparousku ja kangasrousku, I ja II -luokat.  Kilpailutuomarit luokittelevat sienet. Lisäksi perhesarjassa on viisi tehtävää, joista vähintään kolme tulee olla suoritettuna. Tehtävät liittyvät luontoon ja metsässä virkistäytymiseen, ja sopivat koko perheelle.

 

8. Vakuutukset

Kilpailun järjestäjä vakuuttaa kilpailijat mahdollisen vahingon varalta.

 

Järjestäjä ottaa valtuudet muuttaa näitä sääntöjä tarvittaessa