Ajankohtaista

Ilomantsin kirkonkylä täyttyy karhuista

Toinen toistaan komeammat karhut ovat valloittaneet elokuisen Pogostan pihat ja pientareet.

Kyseessä on ympäri Ilomantsin kirkonkylää levittyvä veistosnäyttely Tuhannen karhun maa. Kontiot ovat kuoriutuneet esiin pölkyistä kolmen viime vuoden aikana Karhufestivaalien veistokilpailuissa. Nyt ne juhlistavat paraatipaikoilla pian käyntiin pärähtäviä neljänsiä Karhufestivaaleja.

Aurinko on hellinyt Maaseudun Sivistysliiton ”karhukoplaa”, joka Timo Rekon johdolla on kuskannut veistoksia Katri Vala -kulttuurikeskuksen Karhuareenan suojista liikelaitosten pihoihin ja pitkin kirkonkylää.

”Karhujen kavalkadi on nostanut kyläläisille hymyn naamaan. Veistokset on toivotettu hyvillä mielin tervetulleiksi”, iloitsee Karhufestivaalin tuottaja Maarit Hämäläinen-Koljonen.

”Jokainen yrittäjä, jolta olemme kysyneet luvan karhujen sijoittamiseen, ovat erittäin mielellään tarjonneet pihapiirinsä harvinaislaatuisille vierailijoille. Iltapäivällä ovat vuorostaan koululaiset tulleet ihailemaan ja silittelemään veistoksia.”

Karhufestivaalia vietetään 24.–26.8.2017 Ilomantsin keskustassa. Teemana on tänä vuonna Metsän kansaa. Taiturit käyvät kilpaa karhunveiston maailmanmestaruudesta kaksipäiväisessä kisassa torstaina ja perjantaina, ja yleisö voi seurata vaihe vaiheelta veistosten valmistumista. Kaikkiaan 27 itseoppinutta puunveistäjää Suomesta, Virosta, Venäjältä, Mongoliasta ja Kanadasta tarttuvat sahoihinsa toteuttaakseen oman tulkintansa Metsän kansasta ja karhusta.

Päiviin mahtuu myös monenlaista muuta ohjelmaa, johon voi tutustua Karhufestivaalin kotisivuilla.

Tapahtuma huipentuu lauantaina 26.8., jolloin Katri Vala -kulttuurikeskuksen Karhuareenalla tunnelma tiivistyy kaksituntiseen pikaveistokisaan. Torilla puolestaan herkutellaan lauantaina Villiruokafestareiden antimilla. Päätöstapahtuma voittajien julkistamisineen alkaa kello 14.30.

Lisätietoja Karhufestivaalista:

Festivaalin tuottaja Maarit Hämäläinen-Koljonen
puh. 040 579 5957
maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi

Kotisivu: www.karhufestivaali.fi

Some-kanavat: