Ajankohtaista

Moottorisahaveiston SM-kisatulokset

Kolmansia karhufestivaaleja vietettiin 19.–20.8. 2016 Ilomantsissa hyvällä karhumaisella hengellä. Suomenmestaruuden tittelit matkasivat Ylöjärvelle ja Pyhäsalmelle.

Perjantaina 19. 8. kilvoiteltiin moottorisahaveiston suomenmestaruudesta kuuden tunnin kilpailussa. Kisa järjestettiin Ilomantsin kylänraitilla. Kilpailusääntöjen mukaan ainut sallittu työväline oli moottorisaha. Saimme todistaa 16 veistoksen syntyä, taitavaa moottorisahan käyttöä ja ainutlaatuisia tulkintoja aiheesta Mie ja karhu.

Tuomariston lausunnot palkituista teoksista löydät täältä.

Tulokset:

1. sija Juha Käkelä teoksellaan Luonnonlapsi

2. sija Markku Tuominen teoksellaan Mie ja karhu

3. sija Pavel Muntiev teoksellaan kirkastuminen

4. sija Trevor L´Hirondelle teoksellaan Canbear

5. sija Janne Vähäaho teoksellaan Karhu ja mie

Lauantaina 20.8. oli vuorossa karhunveiston SM-pikakisa. Kilpasille lähti tässäkin sarjassa 16 veistäjää. Veistäjät saivat puoli tuntia aikaa valmistella pölkkynsä, ja itse veistotyöhön aikaa oli varattu puolitoista tuntia. Työvälineenä oli moottorisaha, mutta veistoksen viimeistely oli sallittu myös muilla välineillä. Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä.

Tulokset:

1. sija Timo Nevalainen

2. sija Ulla Haglund

3. sija Juha Käkelä