Ajankohtaista

Karhufestivaaleilla kisataan suomenmestaruudesta

KARHUFESTIVAALIA vietetään Ilomantsissa 19.–20.8.2016 teemalla Mie ja karhu. Tapahtuman ytimenä on moottorisahaveiston suomenmestaruuskilpailu!
Karhufestivaali logo valmis 2015
Puunveisto on Suomessa itseoppineiden taiteilijoiden luonteenomaisin ilmaisumuoto, moottorisaha on tyypillisin väline ja karhu on aiheista rakkain. – Tältä pohjalta on syntynyt Karhufestivaali. Jo kolmatta kertaa järjestettävä Suomen itäisin kulttuurifestivaali kokoaa itseoppineet puunveistäjät Ilomantsiin työskentelemään yhdessä ja kohtaamaan kiinnostunutta yleisöään.

Moottorisahaveiston SM-kisat

Sahat pärähtävät Pogostalla jälleen käyntiin etsien puun sisältä haluttua muotoa. Tällä kertaa kisataan suomenmestaruudesta sekä 19.8. järjestettävässä kuuden tunnin, että 20.8. pidettävässä pikaveiston sarjoissa. Veistäjät loihtivat puusta veistoksia teemalla Mie ja karhu. Palkinnot ovat perinteisesti hyvät Ilomantsin Karhufestivaalissa. Voittajat saavat 1.000 euroa molemmissa sarjoissa, hopeamitalistit 500 euroa ja pronssille päässeille on luvassa 300 euroa. Pikaveiston voittajat valitsee yleisö.

Järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto, Ilomantsin kunta ja Puunveistäjät ry, yhteistyökumppaneinaan paikalliset yhdistykset ja yritykset. Karhufestivaalin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.