Maistuvat kyläjuhlat

Yleistä

Yleistä

Maistuvat kyläjuhlat

Karjalainen ruokaperinne on syntynyt yhdessä ruokaa laittamalla ja yhdessä siitä nauttimalla. Karjalaisen vieraanvaraisuuden ja pitojen siivittämänä haluammekin kutsua kyläläiset yhteen valmistamaan yhdessä Maistuvat kyläjuhlat! Haluamme jättää ruokamuistoja, jotka herättävät hymyn kyläläisten kasvoille ja kannustavat kyläläisiä uusien perinteiden luomiseen.

Maistuvat kyläjuhlat -hankkeen tavoitteena on yhteisöllisyyden kehittäminen pohjoiskarjalaisella maaseudulla uudenlaisen toimijaverkoston ja yhteistyömallin avulla ruuanlaiton merkeissä.  Keskeisin yhteistyön menetelmä hankkeessa on ruoka ja sen tekeminen yhdessä paikallisesti kulttuuriperinteitä kunnioittaen ja höystäen. Haluamme herättää eloon yhdessä syömisen iloa. Hankkeessa on uusia näkökulmia yhteisöllisyyden ja kulttuuri-identiteetin vahvistamiseen ja kehittämiseen ruuanlaiton, tuunauksen ja yhteisöllisen innostamisen avulla. Järjestämme Maistuvat kyläjuhlat –tapahtumia ympäri maakuntaa ja kannustamme kyläläisiä itsenäiseen tapahtumatuotantoon opintopakettien avulla.

Hankkeessa tarjotaan koulutusta omien tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen sekä tietysti ideoita ja käytännön tekemistä ruokatarjoiluun ja ruokien tuunaukseen. Hankepolkumme tarjoaa kylätoimijoille opinto- ja koulutuspaketteja tapahtumien itsenäiseen tuottamiseen, aina tapahtumaluvista järjestysvalvojakoulutuksiin asti. Luvassa on siis yhteisiä, mukavia ruokakurssikertoja ja tapahtumakoulutusta keväälle ja kesälle sekä Maistuvat kyläjuhlat syksylle, esimerkiksi juhlat tähtitaivaan alla, revontuliretki, pilkkikisat, puutarhajuhlat, rantakala-ilta, kylä-piknik, maistuvat peijaiset tai Osta tilalta! -päivä.

Hankkeen tavoitteena on kutsua uusia ihmisiä mukaan oman asuinalueensa ja kylänsä toimintaan sekä herätellä lähiruuan ja luonnontuotteiden maailman pariin. Myös lähiruokayrittäjät ja muut järjestöt  ovat toivottuja ja tervetulleita mukaan. Tuomme viestinnällämme esille Pohjois-Karjalaa ruokamaakuntana.

Hankkeen päävastuullinen toteuttaja on Pohjois-Karjalan Martat ja osatoteuttajana Maaseudun Sivistysliiton Pohjois-Karjalan aluejärjestö. Hankkeen rahoittavat Euroopan maaseuturahasto, Joensuun seudun maaseutupalvelut, Keski-Karjalan maaseutupalvelut ja Pielisen-Karjalan kunnat.

Syödään ja juhlitaan yhdessä pohjoiskarjalaisilla kylillä, tervetuloa mukaan!