Maistuvat kyläjuhlat

Tapahtumakoulutus

Sitruunainen teebooli ja raparperijuoma

RAIKAS RAPARPERIJUOMA 

2 l paloiteltua raparperia
1 luomusitruuna
5 dl taloussokeria, fariinisokeria tai ruokokidesokeria
3 tl sitruunahappoa (apteekista tai isommista kaupoista)
2 l kiehuvaa vettä
n. 30 g tuoretta inkivääriä, kanelitanko tai muutama mintun oksa

Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen kuori raparperipalojen joukkoon ja purista mehu.

Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo sekä maustava aine, jos haluat juomaan mausteisuutta. Kaada päälle kuuma vesi. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Siivilöi juoma ja pullota. Säilytä viileässä.

Laimenna tarjolle tuotaessa mehuksi vedellä tai sitruunan makuisella kivennäisvedellä.

Lähde: Dansukker

 

SITRUUNAINEN TEEBOOLI  

½ l vettä
5 pussia sitruunateetä
1 dl sokeria
1 l vettä
1 l sitruunalimonadia
1 sitruuna, jääpaloja, (tuoretta minttua)

Keitä puoli litraa vettä kiehuvaksi ja lisää teepussit joukkoon. Hauduta pari minuuttia ja sekoita sokeri sekaan. Anna jäähtyä. Sekoita litraan kylmää vettä limonadi. Lisää viipaloitu sitruuna ja jäähtynyt tee. Jäähdytä kylmässä. Lisää joukkoon jääpaloja ja halutessasi tuoreita mintunlehtiä ennen tarjoilua.

Lähde: Martan kesäkirja

 

Katso reseptin tulostettava versio tästä