Maistuvat kyläjuhlat

Tapahtumakoulutus

Lipstikkakeitto soppatykillä

LIPSTIKKAKEITTO SOPPATYKILLÄ

35 l vesi
15 kg perunakuutiot
12 kg porkkanakuutio
1 kg purjosipulirenkaat
5 kg kiinankaalisuikale
1 kg kukkakaalikukinnot
2 kg parsakaalikukinnot
2 kg lehtikaalisuikale
5 kg kesäkurpitsalohko
n. 600 g kasvisliemijauhe
8 prk Koskenlaskija Ruoka á 250 g tai vastaava määrä sulatejuustoa
5 l ruokakerma 15%
½ litraa tuoretta lipstikkaa eli liperiä
suolaa (huom! kasvisliemessä jo suolaa runsaasti)

Kaikki kasvikset tilattiin valmiiksi käsiteltyinä, joka helpottaa työtä huomattavasti. Keitä vesi, lisää kasvisliemi ja kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Keittoa tulee noin 85 litraa ja siitä riittää 250-300 ruokailijalle annoskoosta riippuen.

Tutustu oman tai lainatun soppatykin käyttöön ja keittoaikaan etukäteen.

Styroxiset kertakäyttöiset keittokulhot ovat parhaita, jos oikeiden astioiden käyttäminen ei ole mahdollista.

Hanki keittokulhot annoskoon mukaan. Mittaa etukäteen malliksi paljon keittoa annostellaan, jotta se riittää kaikille.

Katso reseptin tulostettava versio tästä