JOULUPUURO 10:lle
noin 2 litraa vettä
5 dl puuroriisiä
5 dl ruokakermaa, 15%
2-3 tl suolaa
Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää joukkoon ruokakerma ja suola. Anna puuron hautua noin 10 minuuttia. Tarjoile vaikkapa kanelin ja sokerin, puolukkakiisselin tai rusinakeiton kanssa.
Jos joulupuuron syöjillä on nälkä, niin varaa puuroa tätä ohjetta reilummin – loput voi käyttää vaikka karjalanpiirakoihin.
Kaurakermaa käyttämällä saat puuron maitoallergiselle ja vegaanille. Laktoositon ruokakerma on toimiva valinta suuremman ryhmän puuroon.
Muistisääntö:
½ dl sekä riisiä että ruokakermaa/ruokailija, vettä ja suolaa sopivasti